Αυτοί είναι οι δυο δραπέτες που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι δυο δραπέτες που έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ΕΚΑΜ και των ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας είναι οι: LIKA EDISON (που γεννήθηκε 4-4-88 στην Αλβανία) και MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ο οποίος γεννήθηκε την 01-08-1972 στην Αλβανία.

Αυτό σημαίνει πως ο πιο επικίνδυνος από τους δραπέτες δεν είναι μεταξύ των νεκρών, καθώς

ο CALA KLEMENT, που γεννήθηκε την 10-06-1988 στην Αλβανία, είναι ο δράστης της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο.

Οι εν λόγω δραπέτες σκοτώθηκαν μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς και τις ειδικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο σε χαράδρα της περιοχής, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούσαν τις τελευταίες ημέρες στην Ορεινή Τριχωνίδα, και εντόπισαν τους δύο κακοποιούς να κινούνται πεζοί.

Όταν τους ζήτησαν να παραδοθούν, οι κακοποιοί όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή ανταλλαγή πυρών και τελικά οι δύο δραπέτες να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δραπέτες είχαν χωριστεί λίγο πριν την αιματηρή συμπλοκή προκειμένου να μην συλληφθούν από τους αστυνομικούς που «χτένιζαν» την περιοχή κι οι τρεις δραπέτες που αναζητούνται, ανάμεσά τους και ο Κόλα, δεν ήταν παρόντες στο σημερινό επεισόδιο.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν η συνδρομή των ειδικών δυνάμεων ήταν καταλυτική στον εντοπισμό των εγκληματιών. Στην καταδίωξή τους έχουν εμπλακεί μια ομάδα του Επίλεκτου Τμήματος Αλεξιπτωτιστών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού με γνώση και
εμπειρία σε ορεινό αγώνα, κάτι βεβαίως που το ΓΕΣ επισήμως δεν επιβεβαιώνει.

Τέλος, σημειώνεται πως συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του Μάριον Κόλα και των άλλων δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα