Αυτός ο ΠΑΟΚ θα γίνει μεγάλος

Η προχθεσινή ήττα από τη Μέταλιστ στο πρώτο παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αλήθεια ότι ψαλίδισε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ για πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης και, κατ' επέκταση, στους ομίλους αυτής. Παρ' όλα αυτά, οι φίλοι της ομάδας έχουν δικαίωμα να αισιοδοξούν για τις προοπτικές διάκρισής της στη φετινή σεζόν.

Κι αυτό, ορμώμενοι από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Χουμπ Στέφενς στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο κυριάρχησε στον

αγωνιστικό χώρο επί των Ουκρανών. Ισως να ήταν μια εικόνα, την οποία να μην περίμεναν αρκετοί από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια ομάδα, που βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας και αναγκαστικά απέχει αρκετά από το σημείο να θεωρηθεί έτοιμη. Πόσο μάλλον να θεωρηθεί ικανή να αντεπεξέλθει κόντρα σε ομάδες υψηλής δυναμικότητας, όπως αυτής της Μέταλιστ.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να στερηθεί της βοήθειας του κόσμου του, λόγω της γνωστής τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ. Κι όλοι γνωρίζουν πως μεταμορφώνεται προς το καλύτερο, όταν απολαμβάνει τη θερμή υποστήριξη των χιλιάδων οπαδών του στις εξέδρες της Τούμπας.

Κόντρα, λοιπόν, στα προγνωστικά, η ομάδα του Στέφενς έπεισε με την απόδοσή της στο πρώτο ημίχρονο ότι κάτι πολύ καλό γεννιέται στην Τούμπα. Δεν είναι μόνο οι ευκαιρίες που δημιούργησε στην περιοχή της Μέταλιστ, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση την άμυνα των Ουκρανών. Η ορθολογική ανάπτυξη του παιχνιδιού της, αλλά και η εξουδετέρωση των αντίπαλων ατού επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να έχει την εικόνα του κυρίαρχου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δικέφαλος είχε ταυτότητα στο παιχνίδι του κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα δουλειάς του Χουμπ Στέφενς, των συνεργατών του στην τεχνική ηγεσία και των ποδοσφαιριστών. Μα κυρίως του Ολλανδού προπονητή, ο οποίος, βέβαια, είναι κι αυτός υποχρεωμένος να περιμένει τον χρόνο, έτσι ώστε να φανούν ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα της δουλειάς του.

Φυσικά και δεν είναι όλα ιδανικά στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Οπως διαπιστώθηκε και στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τη Μέταλιστ, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, προκειμένου να φθάσει στο σημείο που θέλει να τη βλέπει κι ο φίλαθλος κόσμος της. Από τη στιγμή, όμως, που σιγά-σιγά μπαίνουν οι βάσεις για κάτι πολύ καλό, είναι απολύτως λογικό να υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.

Από την άλλη, όσο κι αν ο Χουμπ Στέφενς επιμένει να λέει στις δηλώσεις του ότι για αυτόν δεν είναι άμεσης προτεραιότητας το ζήτημα της περαιτέρω μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας, δεν παύει να αποτελεί ανάγκη για τον ΠΑΟΚ ο επιπλέον εμπλουτισμός του ρόστερ. Κι όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό, τόσο το καλύτερο για όλους και κυρίως για τον Ολλανδό προπονητή, που περιμένει την οριστική διαμόρφωση του ρόστερ για την αγωνιστική περίοδο, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ paokplanet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα