Αγενής συνάδελφος: Πώς θα τον βάλεις στη θέση του

Από το εργασιακό περιβάλλον μέχρι τους κοινωνικούς και προσωπικούς κύκλους, οι αγενείς άνθρωποι υπάρχουν παντού. Σίγουρα δεν είναι trend της εποχής. Είναι επιλογή. Πολλές φορές, το απαιτητικό πρόγραμμα, το άγχος, η καταπίεση συναισθημάτων, προκαλούν ένταση σε μια κατηγορία ανθρώπων, με αποτέλεσμα να μιλούν απότομα σε άλλους. Άλλες πάλι, η αγένεια είναι ενσωματωμένη στο DNA του καθενός. Η αλήθεια είναι πως όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά, κατά τα οποία κάποιος μας έχει μιλήσει ειρωνικά, μας έχει υποβαθμίσει ή μας έχει αγνοήσει,

πέρα από το γεγονός ότι νιώθουμε αμηχανία, επηρεάζεται η ψυχολογία μας. Τα επικριτικά και αγενή σχόλιά του έχουν αντίκτυπο επάνω μας και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Σάρα Τζέιν Χο, παρουσιάστρια του «Mind your Manners» στο Netflix και συγγραφέα, όταν γίνεσαι αποδέκτης μιας αγενούς συμπεριφοράς, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απαντήσεις με δύο λέξεις. Πρόκειται για μια κοινή φράση, που χρησιμοποιούμε όλοι, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις αποκτά άλλο νόημα. «Είσαι καλά;», είναι η απάντηση που πρέπει να δώσεις και απευθύνεται σε όλους. Στον συνάδελφο στο γραφείο που ξεσπάει τα νεύρα του, στον φίλο που ξεπέρασε τα όριά σου, στο μέλος της οικογένειας που σε προσέβαλε. Χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση, δεν πρέπει να δείξεις τον θυμό ή την ενόχλησή σου. Το ύφος σου πρέπει να είναι φιλικό και ο τόνος σου χαμηλός. Όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι, χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση, θα αφήσεις άναυδο τον συνάδελφο/φίλο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν περίμενε να έχεις αυτή την αντίδραση. Η στάση, η ψυχραιμία και η ανωτερότητά σου θα τον «αφοπλίσουν», βάζοντάς τον στη διαδικασία να σκεφτεί τον τρόπο που μίλησε. Είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα το επαναλάβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγενής, Πώς,agenis, pos