Αλβέρτος Μπουρλά – Pfizer: Η ζωή του στη Θεσσαλονίκη και η ατάκα του πεθερού του

Αλβέρτος Μπουρλά – Pfizer: Το “τιμόνι” του φαρμακευτικού κολοσσού, που θα δώσει ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους, με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, κρατά ο Θεσσαλονικιός Αλβέρτος Μπουρλά. Οι δικοί του άνθρωποι, μόνο υπερηφάνεια αισθάνονται, για την μεγάλη του επιτυχία. Ο πεθερός του, μιλά μαζί του στο τηλέφωνο τακτικά και αστειεύεται μαζί του. “Με την κόρη μου μιλάμε πιο τακτικά και της λέω, πες τον άντρα σου να μου στείλει μια σακούλα εμβόλια για την παρέα, γελούσε”, τονίζει ο Tζακ Αλχανάτης.

Φίλοι και συμφοιτητές του, που τον γνώρισαν

στα πρώτα του δύσκολα βήματα στη Θεσσαλονίκη, μιλούν για τον δικό τους Άκη. “Το καρντάσι μας” τον αποκαλούν οι φίλοι του και μιλούν για τα πρώτα του βήματα ως ιατρικός επισκέπτης και την επιτυχημένη επιστημονική πορεία του. Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγάλη του αγάπη λένε όσοι τον γνωρίζουν και κάθε καλοκαίρι ο Αλβέρτος Μπουρλά την επισκέπτεται για να ξεκουραστεί κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το σημαντικό αυτό βραβείο, αλλά και ταυτόχρονα αισθάνομαι ταπεινότητα μπροστά σε μια τέτοια αναγνώριση. Νιώθω επίσης ικανοποίηση, που ως Έλληνας κατάφερα να εξελιχθώ, μέσα από σκληρή δουλειά, σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές επαγγελματικό περιβάλλον, και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Σε ολόκληρη την ιστορία μας, οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Η προηγούμενη δεκαετία υπήρξε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχουμε βιώσει στην ιστορία μας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος και πολύ αισιόδοξος ότι εάν συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ όλων των εταίρων, η Ελλάδα θα ανακάμψει πιο ισχυρή από ποτέ», είχε πει κατά τη διάρκεια βράβευσης.

Ποιος είναι ο Mr. Pfizer

Παιδί μιας παλιάς Εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, ο Άλμπερτ Μπουρλά, παιδί της πολυπολιτισμικής πάει να πει Θεσσαλονίκης, πήγε στο 41ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Ποτοποιός ο πατέρας του, ο οποίος διατηρούσε μαγαζί στα Λαδάδικα στη γωνία Βίκτωρος Ουγκώ και Βεροίας. Με μάνα που συγκλόνιζε με το φανερό τατουάζ των Εβραίων που πέρασαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τέλη δεκαετίας του 1960 αρχές δεκαετίας του 1970 ο “Άκης” όπως τον έλεγαν οι φίλοι του, βρέθηκε στα λυκόπουλα. Στο τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τα μικρότερα – ηλικίας μαθητών δημοτικού σχολείου – παιδιά. Αρχηγός του στην Αγέλη Λυκοπούλων του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Λευκού Πύργου, ο Παναγιώτης Κουκουβίτης, γιός επαγγελματία στα Λαδάδικα πολύ κοντά στο μαγαζί της οικογένειας του Άκη. “Με έστελνε ο πατέρας μου να αγοράζω ούζο από το μαγαζί του πατέρα του Άκη, το ΙΝΤΟ” θυμάται ο κ. Κουκοβίτης για το μικρό του λυκόπουλο.

“Έξυπνο, πολύ έξυπνο παιδί ήταν” λέει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Και συνεχίζει: “Μερικές φορές ξεχνιόταν και δεν ερχόταν στις συγκεντρώσεις αλλά όποτε το θυμόταν ήταν μικρός ηγέτης. Δημιουργικός, αποφασιστικός, γι’ αυτό και ήταν πρώτος στην εξάδα του (σ.σ. την μικρή υποομάδα της Αγέλης των Λυκοπούλων)”.

Keywords
Τυχαία Θέματα