Αμερικάνικη επιχείρηση με drones κατά των ηγετών της ISIS

Μια μεγάλη επιχείρηση, κάτω από άκρα μυστικότητα, έχουν εξαπολύσει οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους, με την χρήση μη επανδρομένων πολεμικών αεροσκαφών.

Η επιχείρηση αυτή γίνεται σε συνεργασία με την CIA, πράκτορες της οποίας έχουν διυσδήσει στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους και δίνουν πληροφορίες για τις μετακινήσεις αλλά και τον τόπο διαμονής μελών της ISIS που συμπεριλαμβάνονται στην ηγετική της ομάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα

Washington Post, sτόχος του αμερικάνικου στρατού είναι η εξολόθρευση τζιχαντιστών ηγετών, επιχείρηση που γίνεται εντελώς ξεχωριστά από τις συμμαχικές επιχειρήσεις κατά στόχων της ISIS σε Ιράκ και Συρία.

Τα πλήγματα που επιχειρούνται κατά των στελεχών της ISIS γίνεται προσπάθεια να είναι «χειρουργικά» για να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ οι επιθέσεις γίνονται μόνον όταν οι αμερικάνοι είνι σίγουροι ότι έχουν εντοπίσει τον στό τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έως τώρα έχουν γίνει μόνο δέκα σχετικές επιχειρήσεις και σε αυτές μεταξύ άλλων ένα εκ των θυμάτων είναι ο Τζουνάιντ Χουσαίν, ισλαμιστής με καταγωγή από την Βρετανία ο οποίος στρατολογούσε τζιχαντιστές από την Δύση, προκειμένου να επιτεθούν σε στόχους εντός των κρατών της Δύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα