Αν. Σαμαράς: «Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες»

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε συνάντηση με τον ομόλογό του της Μάλτας Τζόζεφ Μάσκατ, στη Βαλέτα, το πρωί της Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου. Τους δυο άνδρες απασχόλησε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.
Ο Αντώνης Σαμαράς, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους από τη Μάλτα, για το θέμα του χρόνου λήψης αποφάσεων για τη διευθέτηση του χρέους. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα

έχει προχωρήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ενώ έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που οδηγούν τη χώρα πίσω στην οικονομική ομαλότητα.
Σχετικά με του παράνομου μετανάστες, ο κ. Σαμαράς είπε: «Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».
Ο κ. Σαμαράς προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου-μάστιγα για τις γειτονικές Ελλάδα και Ιταλία, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να διαμορφωθεί για το θέμα μια σαφής και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή πολιτική, με έμφαση, όμως, στις χώρες του Νότου, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Στις 17:30 είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα.
Τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του σε Μάλτα και Ιταλία συνοδεύουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα