Αναφορά σε «success story» έκανε ο Σαμαράς από το Ελσίνκι

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Φιλανδία (07/06) συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Economic Ideas Forum» που διοργανώνει το Centre of European Studies, με θέμα «Future Steps in the Strengthening of the EU». Ο πρωθυπουργός ανέφερε «αποφύγαμε την έξοδο από την ευρωζώνη, που θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «έχουμε καταφέρει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση

χρέους που έχει γίνει ποτέ, με την αποφασιστική στήριξη των εταίρων μας. Και αυτό ήταν σίγουρα ένα σημάδι δύναμης της Ένωσής μας».

Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο κοινωνικό κόστος που πληρώνει ο Ελληνικός λαός, καθώς η χώρα έχει μείωση του ΑΕΠ για έκτη χρονιά, που αθροιστικά θα ξεπεράσει το 25%, η ανεργία είναι στο 27% και στους νέους πάνω από 60%.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, η οποία δεν έχει πιάσει τους στόχους, που είχε θέσει το 2000 παρότι ορισμένες χώρες του Βορρά έχουν ενισχύσει την θέση τους στον διεθνή ανταγωνισμό ενώ αντίθετα οι χώρες του Νότου έχουν υποχωρήσει.

Αναφερόμενος στα ενεργειακά υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, να συμβάλλει στην ενεργειακή της επάρκεια. «Η Ελλάδα έχει ευλογηθεί με τρεις τρόπους καθώς έχει μεγάλη ηλιοφάνεια και δυνατότητα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, βρίσκεται στον δρόμο των αγωγών για την Ευρώπη και τρίτον έχει ενεργειακά αποθέματα στην επικράτειά της», σημείωσε ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πάντως την σημασία να τεθεί στο πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης η αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων που βρίσκονται στα θαλάσσια οικόπεδα και να διευθετηθούν με βάση το δίκαιο της θάλασσας οι όποιες πολιτικές αμφισβητήσεις μπορεί να υπάρχουν.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι το «success story της Ελλάδας είναι και success story της Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα