Άνοιγμα τουρισμού Ελλάδα 2021: «Προχωρά μπροστά και δημιουργεί τετελεσμένα στην ΕΕ»

«Την αναβίωση του τουρισμού υπόσχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, με το οποίο διευκολύνονται τα ταξίδια. Την ώρα όμως που η ΕΕ συζητά ακόμα την μορφή του πιστοποιητικού η Ελλάδα δημιουργεί τετελεσμένα», γράφει η Handelsblatt με τίτλο «Η Ευρώπη παλεύει για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Δείτε ακόμη: Η Telegraph προτείνει 15 ελληνικά νησιά για κάθε περίσταση

Η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί: «Τη στιγμή που η Ευρώπη δίνει μάχη για την αντιμετώπιση

του τρίτου κύματος της πανδημίας οι 27 σχεδιάζουν το άνοιγμα του τουρισμού την καλοκαιρινή περίοδο με τη βοήθεια ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όπως όμως συμβαίνει συχνά στην ΕΕ, απέχουμε ακόμα πολύ από μια ενιαία ευρωπαϊκή λύση. Μερικές χώρες όμως επείγονται και δημιουργούν τετελεσμένα.

Από τη Δευτέρα η Ελλάδα επιτρέπει πλέον την είσοδο τουριστών από την ΕΕ και αρκετές άλλες χώρες υπό τη προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί ή προσκομίζουν αρνητικό τεστ PCR καταργώντας παράλληλα την επταήμερη καραντίνα. Το νέο μέτρο ισχύει για τουρίστες από ΕΕ, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Σερβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ισραήλ.

Ήδη από τις αρχές του χρόνου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους ευρωπαίους ηγέτες, ο οποίος σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν τάσσονταν υπέρ ενός πιστοποιητικού αποστέλλοντας στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ακόμα και δείγμα ενδεχόμενου πιστοποιητικού. Και επειδή ακόμα αναμένουμε το πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η Ελλάδα αποφάσισε και προχωρά μόνη μπροστά».

7 προτάσεις από το Spiegel

Το Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση παροτρύνει τους αναγνώστες του τώρα που θα ξεκινήσει να δέχεται και πάλι τουρίστες να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, «ήδη τον πιο αγαπημένο προορισμό του καλοκαιριού» όπως γράφει. Αφορμή το ότι από σήμερα καταργείται η καραντίνα για ταξιδιώτες από την ΕΕ και άλλες πέντε χώρες υπό την προϋπόθεση αρνητικού PCR τεστ ή εμβολίου.

Μιλώντας στο Spiegel η Κριστιάνε Πιλτς από το εξειδικευμένο για την Ελλάδα τουριστικό γραφείο Attika Reisen αναφέρει ότι καταγράφεται καθαρά η αίσθηση ότι οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά και ότι οι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για εξατομικευμένα ταξίδια και όχι ομαδικά. «Για εξατομικευμένα ταξίδια προσφέρεται η Ελλάδα, επειδή διαθέτει πάνω από 3.000 νησιά συμπεριλαμβανομένων και των βραχονησίδων» επισημαίνει ο αρθρογράφος. «Αρκετά για να προσφέρει τουριστικούς προορισμούς και για την επόμενη δεκαετία. Καταρχήν συνιστούμε νησιά που διαθέτουν μερικά χαρακτηριστικά, όπως μικρά καταλύματα, ρεαλιστικές τιμές και πολλή αυθεντικότητα. Σε μερικές περιπτώσεις και περισσότερο χρόνο για το ταξίδι στον τουριστικό προορισμό».

7 νησιά

Ποιες είναι λοιπόν οι 7 συμβουλές; Πρόκειται για 7 νησιά που προσφέρουν τέτοιες δυνατότητες. «Η Φολέγανδρος είναι για ρομαντικούς και όσους απολαμβάνουν τη ζωή … 8 ώρες με το πλοίο από τον Πειραιά η Λέρος είναι ιδανική για δύτες … Τα Κύθηρα, όπου όπως και στην Κύπρο οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι γεννήθηκε η Αφροδίτη, ενδείκνυνται για λάτρεις της φύσης και της ιστορίας. Η Αστυπάλαια, σε σχήμα πεταλούδας, παρά τις βραχώδεις παραλίες και τις αμμουδιές, προσεγγίσιμες μόνο με βάρκα, διαθέτει ονειρεμένα χωριουδάκια και απαράμιλλη αυθεντικότητα.

Η Άνδρος, μια ώρα μόνο από το λιμάνι της Ραφήνας, προφέρει πάνω από 30 παραλίες και είναι καταπράσινη, διαθέτει ταβέρνες και είναι γνωστή για την παραδοσιακή της κουζίνα. Η Εύβοια
είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά που έκαναν ο Ωνάσης, η Κάλλας και ο Τσόρτσιλ. Τέλος η Σύρος έχει κόσμο χειμώνα-καλοκαίρι και οι κάτοικοι δεν ζουν πρωταρχικά από τον τουρισμό. Το νησί προσφέρεται για φίλους της αρχιτεκτονικής και ερευνητές».

Keywords
Τυχαία Θέματα