Άνοιξε το πρώτο εστιατόριο εντόμων στη Βρετανία – Λέτε να έρθει και στην Ελλάδα;

Άνοιξε στη Βρετανία και μπορεί να έρθει σύντομα και στην Ελλάδα… Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις καθώς αρκετοί Έλληνες είναι θιασώτες των σύγχρονων γεύσεων που μας έρχονται από το Εξωτερικό. Ο λόγος για το πρώτο εστιατόριο που προσφέρει στους πελάτες του έντομα, όπως για παράδειγμα μπουρίτος με γρύλους ή άλλα έντομα.

Το Grub Kitchen, όπως ονομάζεται το εστιατόριο άνοιξε σε μια ανακαινισμένη φάρμα στο Πέμπροκσιρε και προσφέρει γεύσεις που φέρνουν σε πρώτο πιάτο την εντομοφαγία, η οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ασία. Αυτήν ακριβώς την κουζίνα επέλεξε

να κάνει προσιτή στους πελάτες του ο βραβευμένος σεφ Άντι Χόλκροφτ και ιδιαίτερα στα παιδιά που όπως ο ίδιος λέει δεν φοβούνται να δοκιμάσουν, σε αντίθεση με τους ενήλικες που είναι πιο διστακτικοί.

Όσον αφορά το μενού, αυτό περιλαμβάνει έντομα όπως γρύλοι, διάφορα είδη σκουληκιών, ακρίδες κ.ά. Η ποικιλία των πιάτων είναι μεγάλη όπως μπέργκερ που φτιάχνουν από ψητές ακρίδες, γρύλους, σπανάκι και λιαστές ντομάτες, κοκτέιλ γρύλου με σάλτσα Bloody Mary, λεμόνι και αλάτι, σαλάτες με λαχανικά εποχής, βότανα και τραγανή granola εντόμων, πικάντικα φασόλια και chilli-con crickets, σάλτσα ντομάτας και γουακαμόλε σκουλικιών, ακόμα και επιδόρπια. Όσο για την προέλευση όλων αυτών των εντόμων, υπεύθυνα είναι ειδικά εργαστήρια ανά την Ευρώπη, όμως ο σεφ ευελπιστεί πως θα καταφέρει να δημιουργήσει δική του μονάδα «παραγωγής» μέσα στο 2016.

Πηγή: perierga.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα