Αντίστροφη μέτρηση για τις βουλγαρικές εκλογές

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στη Βουλγαρία, τις όγδοες στην ιστορία της χώρας, μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1989.

Η χώρα οδηγείται πρόωρα στις κάλπες μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ, εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων πολιτών κατά των φουσκωμένων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, των γενικότερων μέτρων λιτότητας και της εκτεταμένης διαφθοράς.

Οι δημοσκοπήσεις,

ωστόσο, δείχνουν νίκη του GERB αλλά όχι και αυτοδυναμία, με το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και το εθνικιστικό Ατάκα και το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών να κλείνουν την τετράδα των κομμάτων που αναμένεται να ξεπεράσουν τον πήχη του 4% και να πάρουν το εισιτήριο για τη νέα Βουλή.

Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί, με το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων και θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».

Συνολικά 6.868.455 άτομα θα κληθούν να ψηφίσουν στα 11.676 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ενώ κάλπες θα στηθούν και σε 277 εκλογικά κέντρα σε 57 χώρες ανά τον πλανήτη, όπου διαβιούν Βούλγαροι. Οι δε υποψήφιοι για τις 240 έδρες του Κοινοβουλίου είναι 8.148.

Keywords
Τυχαία Θέματα