«Αποδιοπομπαίος τράγος» ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής

Ο Μιχάλης Σαρρής, υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, φαίνεται πως θα «πληρώσει τη νύφη» για το πολιτικό αδιέξοδο που έχει έλθει η χώρα του στις συνομιλίες με την Ευρώπη αναφορικά με το πακέτο διάσωσης που αποφάσισε το Eurogroup αλλά δεν υιοθετεί η Βουλή.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σοβαρά δυσαρεστημένος από την απόδοση του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη συνεδρίαση του Eurogroup φέρεται να είναι ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Κυβερνητική πηγή απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία ότι ο υπουργός τελεί υπό παραίτηση, πριν αναχωρήσει το απόγευμα για την Μόσχα.

Ενδεικτικό της στάσης του προέδρου Αναστασιάδη είναι ότι τη Δευτέρα δεν απάντησε στην ερώτηση κατά πόσο ο υπουργός Οικονομικών ήταν επαρκής διαπραγματευτής στο Eurogroup.

Από το προεδρικό περιβάλλον αλλά και από κύκλους του ΔΗΣΥ αναφέρεται ότι ο κ. Σαρρής αποδείχθηκε ότι στην σύνοδο του Eurogroup ήταν «εξαιρετικά μαλακός», ενώ έδειξε αδυναμία να προτείνει λύσεις εξόδου από την κρίση.

Η παραίτηση ή παύση του κ. Σαρρή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με την επιστροφή του από την Μόσχα ή λίγο μετά. Έγκυρη πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν κάποιος δεν παραιτείται και πρέπει να φύγει, τότε απολύεται».

Χρυσόστομος: Υπεύθυνος ο υπουργός Οικονομικών

Ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μίλησε για τις ευθύνες του υπουργού Οικονομικών, τονίζοντας πως δεν φταίει για την κατάσταση ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ωστόσο, δεν υπέδειξε πως θα οφείλει να παραιτηθεί ο Μιχάλης Σαρρής, σημειώνοντας πως για αυτό το θέμα θα πρέπει να αποφασίσει ο Κύπριος πρόεδρος.

Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση;

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν το απόγευμα πως ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με τον Bloomberg και το Reuters, αρχικά ανέφεραν πως υπήρχε δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του υπουργού οικονομικών από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, δημοσιογράφοι του CNBC επικαλούμενοι πηγές αναφέρουν πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποδιοπομπαίος, Κύπριος, Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής,apodiopobaios, kyprios, oikonomikon michalis sarris