Αρχιτεκτονική και ήχος σε νέα διάσταση-Sound Tectonics Workshop

Η εικαστική πλατφόρμα Space Under διοργανώνει το διεπιστημονικό εργαστήριο "Sound Tectonics" που φιλοξενείται από σήμερα 17 έως και 24 Νοεμβρίου 2013 στο Ελληνοβρετανικό Κολέγιο Αθηνών.

Η έρευνα του επικεντρώνεται στη σχέση sound art με την αρχιτεκτονική. Πως μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια της αρχιτεκτονικής χρησιμοποιώντας τον ήχο ως μέσο αναγνώρισης του χώρου, δημόσιου και ιδιωτικού, αισθητικού

μέσου και ως μέσο σύλληψης αρχιτεκτονικής δράσης; Η πόλη της Αθήνας είναι μια από τις Ευρωπαϊκές Μητροπόλεις με ιδιαίτερα αδρανή δημόσιο χώρο, που αποτυγχάνει να αποτελέσει σύστημα δικτύωσης και επικοινωνίας με τους κατοίκους της.

Από 17 έως και 24 Νοεμβρίου 2013 το εργαστήριο διερευνά τις δυνατότητες ενεργοποίησης του δημόσιου χώρου μέσα από την ενδυνάμωση της συμμετοχικής ικανότητας του πολίτη και του πώς μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την χωρική μας αντίληψη μέσα από τη σχέση του οπτικού με το ακουστικό περιβάλλον.

Το εργαστήριο δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν διαφορετικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση του ήχου ως αναλυτικού μέσου και αισθητικά επικοινωνήσιμου μέσα από πειραματικές προτάσεις. Οι νέες, εύχρηστες και οικονομικά προσιτές τεχνολογίες παραγωγής computer-based διαδραστικών περιβαλλόντων έχουν γίνει πρόσφατα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της αρχιτεκτονικής. Το workshop προσεγγίζει μεθόδους για τη δυνατότητα χρήσης τέτοιων τεχνολογιών ως εργαλεία σύνδεσης διαφορετικών πρακτικών και ως μέσα που μπορούν να επιτρέψουν την μεταφορά της αστικής κλίμακας στην κλίμακα μίας διαδραστικής κατασκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://soundtectonics.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα