Αρναούτη – Παντελίδης σήμερα: Αγωγή 70 σελίδων και 1,1 εκατ. ευρώ

Αρναούτη – Παντελίδης σήμερα: Αγωγή 70 σελίδων κατά της ασφαλιστικής εταιρείας, στην οποία ο Παντελής Παντελίδης είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητο του, κατέθεσε η Μίνα Αρναούτη, ζητώντας 1,164.137 εκατομμύρια ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση για το τροχαίο δυστύχημα, στις 18 Φεβρουαρίου 2016. Η νεαρή γυναίκα καθόταν στο πίσω κάθισμα του τζιπ, που οδηγούσε ο γνωστός τραγουδιστής, ενώ στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν η Φρόσω

Κυριάκου.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, η Μίνα Αρναούτη ζητά: 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί (εργαζόταν από τα 17 της κυρίως ως σερβιτόρα – μπαργούμαν), 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

Εφόσον δικαιωθεί, η Μίνα Αρναούτη θα αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία. Είναι στη διακριτική ευχέρεια της ασφαλιστικής αν θα ζητήσει το ποσό από τους κληρονόμους, δηλαδή την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, λόγω υπαιτιότητας του οδηγού.  Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύτηκε συνολικά για 189 ημέρες και υποβλήθηκε σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις. Έπειτα από περίπου 40 ημέρες στη ΜΕΘ, όταν ξύπνησε: “Δεν με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από δύο εβδομάδες”.

“Ισοδυναμούσε με φυλακή. Ήμουν εγκλωβισμένη στο ίδιο μου το σώμα, ανήμπορη να κινηθώ, κυριολεκτικά ανάπηρη”. Σήμερα, η αναπηρία της υπολογίζεται στο 36% κατ’ ελάχιστο, χωρίς όμως να έχουν υπολογιστεί οι θωρακοχειρουργικές βλάβες, αλλά και οι επιπτώσεις στην ψυχολογία της. “Εξακολουθώ να βιώνω επαναλαμβανόμενες και παρείσακτες ανακλήσεις του γεγονότος (flashbacks), κρίσεις πανικού αναπνευστικού τύπου και να πάσχω από αγχώδη καταθλιπτική διάθεση αντιδραστικού τύπου”, αναφέρει.

Η στιγμή του τροχαίου

Η Μίνα Αρναούτη αναφέρει ότι το ατύχημα οφείλεται στην αμέλεια του οδηγού: “Ο οδηγός Παντελεήμων Παντελίδης οδηγούσε το εν λόγω αυτοκίνητο του με ταχύτητα αυξημένη για τις συνθήκες και περιστάσεις , γεγονός που με ανάγκασε να του υπόδειξω ότι έπρεπε να τη μειώσει διότι φοβόμουν. Πλην, όμως, αυτό δεν συνέβη”, ενώ γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι “οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ (2,72 γραμμάτια ανά λίτρο αίματος)”.

Ψυχολογικός πόλεμος

Στην αγωγή της, η Μίνα Αρναούτη κατηγορεί την οικογένεια Παντελίδη ότι την διέσυρε: “Ο δημόσιος ψυχολογικός πόλεμος που δέχθηκα, ότι δήθεν “κάλυπτα” τις “πραγματικές” συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος ψευδόμενη πως εκείνος ήταν ο οδηγός του μοιραίου οχήματος αντί της δήθεν πραγματικής οδηγού Ευφροσύνης Κυριάκου, επιβάρυναν την ήδη κλονισμένη από το τροχαίο ατύχημα ψυχολογία μου και την ψυχική μου υγεία”.

Τέλος, αναφέρει πως σε ηλικία 13 ετών έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο και “έκτοτε ανέπτυξα φοβία και έντονη απέχθεια για την ταχύτητα και την επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Η ίδια, προσωπικά, δεν επιχείρησα ποτέ να μάθω να οδηγώ αυτοκίνητο εξαιτίας της φοβίας μου αυτής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα