Ασφάλεια στο διαδίκτυο – αστυνομία: Το πρωτότυπο σποτ της ΕΛΑΣ

Ένα πρωτότυπο βίντεο για την προσωπική και εταιρική ασφάλεια στο διαδίκτυο δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία, στέλνοντας το μήνυμα για την ανάγκη προστασίας από χάκερς και κακόβουλα λογισμικά. Το βίντεο δείχνει δύο χάκερ να «εισβάλλουν» σε μια εταιρεία, με όλους τους κωδικούς από υπολογιστές, μέηλ, αλλά και δεδομένα να προσφέροντας στο… πιάτο. «Μην τους το κάνετε εύκολο» είναι το μήνυμα του βίντεο. «Προστατεύστε τον εαυτό σας και την εταιρείας σας υιοθετώντας αυστηρές πολιτικές και πρωτόκολλα ασφαλείας

σε εταιρικό και προσωπικό επίπεδο» αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Δείτε ακόμη: Τι λένε οι ταξιδιώτες από την Ολλανδία που ήρθαν για διακοπές-πείραμα στη ΡόδοΔείτε το βίντεο:Κανόνες ασφάλειας για τα παιδιά που σερφάρουν στο ΔιαδίκτυοΚανόνας 1ος

Εάν πρόκειται να συναντήσετε άτομα που γνωρίσατε από το Διαδίκτυο, η συνάντηση πρέπει να πραγματοποιείται οπωσδήποτε σε δημόσιο χώρο και οι γονείς σας να είναι παρόντες.

Κανόνας 2ος

Δεν πρέπει να δίνετε μέσω του Διαδικτύου τη διεύθυνση της κατοικίας σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας, το όνομα του σχολείου σας ή τη φωτογραφία σας.

Κανόνας 3ος

Δεν πρέπει να δίνετε σε κανέναν τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού που έχετε στο Διαδίκτυο (διότι θα μπορούσαν να προφασιστούν ότι είστε εσείς ή να διαβάσουν τα ηλεκτρονικά μηνύματά σας).

Κανόνας 4ος

Δεν πρέπει να δίνετε ποτέ τον κωδικό σας ή τον αριθμό πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού σε κανέναν, εάν οι γονείς σας δεν το γνωρίζουν, γιατί τα άτομα αυτά μπορεί να σας κλέψουν.

Κανόνας 5ος

Τα άτομα που γνωρίζετε στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι. Αυτό ισχύει ακόμη γι’ αυτούς με τους οποίους αλληλογραφείτε. Πιθανόν να θέλουν να σας εξαπατήσουν.

Κανόνας 6ος

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια συνομιλίας σε chat rooms. Χρησιμοποιείτε χώρους συνομιλίας που είναι μόνο για παιδιά της ηλικίας σας.

Κανόνας 7ος

Είναι καλό να θυμάστε ότι, εάν κάποιος σας προσφέρει κάτι που σας φαίνεται υπερβολικό για να είναι αλήθεια, ίσως να πρόκειται για κάποιο τέχνασμα!

Κανόνας 8ος

Πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε τους κόμβους που είναι για τους «άνω των 18 ετών». Οι προειδοποιήσεις υπάρχουν για να σας προστατέψουν. Οι κόμβοι για τους ενήλικους μπορεί ορισμένες φορές να κοστίσουν πολύ ακριβά στον τηλεφωνικό λογαριασμό σας.

Κανόνας 9ος

Δεν πρέπει να ενεργοποιείτε τους συνδέσμους του Διαδικτύου που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά μηνύματα ούτε να ανοίγετε τα προσαρτήματα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που προέρχονται από άτομα που δεν γνωρίζετε ήδη και δεν εμπιστεύεστε.

Κανόνας 10ος

Το ίδιο ισχύει και για την λήψη αρχείων από κόμβους του Διαδικτύου. Δεν πρέπει να τα ανοίγετε, εκτός και εάν προέρχονται από κόσμο που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Πιθανόν να μεταδοθεί ιός στον υπολογιστή σας ή σε κάποιο άλλο αρχείο, που θα μπορούσε να τον βλάψει ή να τον καταστρέψει.

Κανόνας 11ος

Εάν κάποιος σας στείλει ένα απρεπές μήνυμα ή μια απρεπή εικόνα, σταματήστε αμέσως τη συνομιλία και αναφέρετε το γεγονός στους γονείς σας.

Κανόνας 12ος

Μην ανοίγετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από άτομα που δεν γνωρίζετε, γιατί μπορούν να μεταδώσουν ιούς στον υπολογιστή σας.

Δείτε ακόμη:«Δύο στο εκατομμύριο οι πιθανότητες θανάτου από θρομβωτικό επεισόδιο μετά από εμβόλιο Astrazeneca»Η πρώτη κατάθεση της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ- «Δεν γνώριζα αν είχε απειληθεί»Αισιόδοξη η Γκάγκα για το φετινό καλοκαίρι – «Θα μπορούμε να δούμε φίλους, να πάμε σε εστιατόρια»
Keywords
Τυχαία Θέματα