Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας οδήγησε στη σύλληψη ληστών

Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού, εκτός Υπηρεσίας, μάλιστα, έφερε, μέσα από ένα κινηματογραφικό σενάριο ταινίας δράσης, δύο επίδοξους ληστές σούπερ μάρκετ, στα χέρια της Αστυνομίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην περιοχή Μαρκόπουλου-Ωρωπού, οδηγώντας το δικό του αυτοκίνητο, παρατήρησε ότι σε ένα άλλο που κινείτο παράλληλα και στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες, «κάτι» δεν πήγαινε καλά! Είδε, δηλαδή, ότι το όχημα αυτό, έφερε άλλη πινακίδα στο εμπρόσθιο μέρος και πινακίδα με άλλον αριθμό στο πίσω! Αμέσως ενημέρωσε τους συναδέλφους του στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, ενώ τους πληροφόρησε ότι θα το ακολουθεί

διακριτικά και ότι θα τους ενημερώνει για πού βρίσκεται, συνεχώς. Οι δύο άνδρες του ύποπτου οχήματος, που απεδείχθη στη συνέχεια ότι ήταν Ρομά, έφθασαν, χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι παρακολουθούνται από αστυνομικό, έφθασαν στον περιβάλλοντα χώρο σούπερ μάρκετ.

Προσέγγιζε και η ΔΙΑΣ

Ο αστυνομικός, έμεινε στο αυτοκίνητό του, ενώ είχαν ήδη ειδοποιηθεί και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να προσεγγίσουν το σημείο. Ο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, είδε τους δύο υπόπτους, να κατεβαίνουν με μάσκες στα πρόσωπα, να βάζουν γάντια στα χέρια και να μπαίνουν στο σούπερ μάρκετ, όπου βρίσκονταν εργαζόμενοι και πελάτες. Μέχρι να φθάσουν οι πρώτοι συνάδελφοί του, πλησίασε το όχημα των δραστών και τράβηξε από το τιμόνι το κλειδί, προκειμένου όταν επιστρέψουν να μη μπορούν να ξεκινήσουν και να διαφύγουν. Η ληστεία για απρόβλεπτο παράγοντα δεν έγινε και οι δύο Ρομά επέστρεψαν. Εκεί τους δήλωσε την ιδιότητά του, αλλά οι δράστες, επιχείρησαν να διαφύγουν με τα πόδια.

Συνέλαβε τον έναν

Τον έναν, αν και του επετέθη τον ακινητοποίησε ο ίδιος ο αστυνομικός, ενώ τον δεύτερο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που έφθασαν, πάνω στην ώρα! Για την κινηματογραφική σύλληψη η Αστυνομία υπογραμμίζει στην ενημέρωσή της ότι σε βάρος των δύο ημεδαπών, 37 και 48 χρόνων, δυο ημεδαποί, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ληστείας, απείθειας και βίας κατά υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ειδικότερα», προσθέτει  «αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, εντόπισε να κινείται στην περιοχή του Μαρκόπουλου Ωρωπού, αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, το οποίο έφερε διαφορετική πινακίδα κυκλοφορίας στο εμπρόσθιο και στο πίσω μέρος του. Για το λόγο αυτό, έκρινε το όχημα ύποπτο και ενημέρωσε το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού. Κατά τη διάρκεια της πορείας του οχήματος, ο αστυνομικός το ακολούθησε συνεχίζοντας να ενημερώνει για τις κινήσεις του, μέχρι που στάθμευσε εξωτερικά καταστήματος σούπερ μάρκετ.

Οι επιβαίνοντες κατέβηκαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας γάντια και εισήλθαν στο σούπερ μάρκετ, όπου με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από τα ταμεία, ωστόσο δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους και εξήλθαν του καταστήματος κινούμενοι προς το αυτοκίνητο τους. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ο αστυνομικός έβγαλε τα κλειδιά από τη μίζα για να αποτρέψει την άμεση διαφυγή τους. Κατά την έξοδο τους από το κατάστημα, τους γνωστοποίησε την ιδιότητα του και τους κάλεσε να παραδοθούν.

Κινήθηκε απειλητικά

Αμέσως, ο 48χρονος κινήθηκε απειλητικά προς τον αστυνομικό κρατώντας κατσαβίδι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, με τον αστυνομικό να τον καταδιώκει, όπου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσέτρεξαν στο σημείο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Λίγο πριν, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν κληθεί στο σημείο, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 37χρονο συνεργό του». Εν τέλει, έπειτα από έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατσαβίδι, μαχαίρι, γάντια, καπέλο και πινακίδα κυκλοφορίας, που είχε κλαπεί από σταθμευμένο όχημα στο Περιστέρι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, στην ευρύτερη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα