Χάκερς του Ισλαμικού Κράτους «επιτέθηκαν» στο γαλλικό TV5Monde

Επίθεση από τζιχαντιστές χάκερ δέχθηκε το γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TV5Monde, εμποδίζοντάς το να μεταδίδει για πολλές ώρες ειδήσεις μέσω των ιστοσελίδων του.

«Ανακτήσαμε τον έλεγχο στο Facebook και το Twitter», δήλωσε λίγο πριν από τις 02:00 σήμερα ο διευθυντής του TV5Monde Ιβ Μπιγκό.

Όσο για τις εκπομπές του δικτύου, «αρχίζουμε να μπορούμε να μεταδίδουμε πρόγραμμα σε έναν ορισμένο αριθμό ζωνών», όμως

«η κατάσταση των συστημάτων μας επιδεινώθηκε εξαιρετικά» από την επίθεση αυτή, «η οποία είχε ασύλλυπτη ισχύ», και η επιστροφή στην ομαλότητα «θα απαιτήσει ώρες, ακόμη και ημέρες», πρόσθεσε.

Στο λογαριασμό του TVMonde στο Facebook οι χάκερ ανήρτησαν έγγραφα τα οποία εμφάνισαν ως δελτία ταυτότητας και βιογραφικά οικείων γάλλων στρατιωτικών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ.

Στο μήνυμα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατηγορείται ότι «διέπραξε ένα ασυγχώρητο λάθος διεξάγοντας έναν πόλεμο που δεν χρησιμεύει σε τίποτε. Γι” αυτό και οι Γάλλοι έλαβαν τα δώρα του Ιανουαρίου στο Charlie Hebdo και το Hyper Casher», αναφερόμενοι στις αιματηρές επιθέσεις εναντίον του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού και του εβραϊκού σούπερ-μάρκετ που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους από τις 7 ως τις 9 Ιανουαρίου στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται, πως η Γαλλία μαζί τις ΗΠΑ και άλλες χώρες συμμετέχουν σε έναν διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό κατά του τζιχάντ, ο οποίος διεξάγει εδώ και πολλούς μήνες αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη Συρία, όπου το ΙΚ έχει καταλάβει εκτεταμένα εδάφη κι έχει ανακηρύξει ένα «χαλιφάτο».

Συνολικά σχεδόν 1.500 Γάλλοι έχουν εγκαταλείψει τη Γαλλία με προορισμό τις ζώνες του τζιχάντ στη Συρία και το Ιράκ, όπου αποτελούν σχεδόν τους μισούς από τους ευρωπαίους τζιχαντιστές, σύμφωνα με έκθεση της Γερουσίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα