Χαμός με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Παραβίαση του κανονισμού της Βουλής και αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με αφορμή και πάλι τη συμπεριφορά της προέδρου του Σώματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στην έδρα του προέδρου της Βουλής, ενώ λίγο νωρίτερα μιλούσε ως βουλευτής,

γεγονός που απαγορεύεται ξεκάθαρα από τον κανονισμό της Βουλής στο άρθρο 66 το οποίο αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Βουλής όταν θέλει να μιλήσει για την ουσία ενός συζητούμενου θέματος, τότε κατεβαίνει από την έδρα του προέδρου και μιλά από το βήμα της Βουλής, ωστόσο δεν μπορεί να επιστρέψει στην έδρα του προέδρου πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος.

«Κυρία πρόεδρε σε αυτή την αίθουσα εδώ και 40 χρόνια ισχύσει το άρθρο 66. Είστε πρόεδρος της βουλής και δεν το γνωρίζετε; Ανεβήκατε επάνω την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία. Θα έπρεπε να γνωρίζατε αν και είστε νέα συνάδελφός, αλλά θα άπρεπε να γνωρίζετε ότι η πρόεδρος της βουλής δεν πρέπει να παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής».

Λίγο αργότερα και ενώ οι αντιδράσεις ήταν έντονες παρά το γεγονός ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου καλούσε τον κ. Σαμαρά να συνεχίσει την ομιλία του και τους βουλευτές να κάτσουν στα έδρανά τους, ο κ. Σαμαράς, είπε: «Κυρία πρόεδρε να το πάρετε χαμπάρι το έχετε παρακάνει, δεν είστε δικτάτορας είστε πρόεδρος της βουλής και εσείς κύριε Τσίπρα να την μαζέψετε».

Αμέσως έφυγε από το βήμα της Βουλής και με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από την αίθουσα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κάλεσε την πρόεδρο της Βουλής να κάνει μια δεκάλεπτη διακοπή και να συνεχιστεί μετά η συνεδρίαση με την ομιλία του κ. Σαμαρά τον οποίο κάλεσε να επανέλθει.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα επιστρέψει μόνο εάν η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είναι στην έδρα της προέδρου, προκειμένου να τηρηθεί ο κανονισμός. Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ακούστηκε να λέει ότι «για τους άλλους είναι δικτάτορας ενώ για τον εαυτό της επιτρέπει την παραβίαση του κανονισμού της Βουλής»

Keywords
Τυχαία Θέματα