Χιλιάδες βίντεο στο YouTube προτρέπουν μουσουλμάνους να σκοτώσουν Βρετανούς

Ο φανατισμός ξεχειλίζει στο γνωστό δίκτυο ανάρτησης πολυμέσων του Διαδικτύου, το YouTube, το οποίο βρίθει από χιλιάδες βίντεο τρόμου, τα οποίο προτρέπει τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στη Βρετανία, να επιδοθούν σε δολοφονίες και ακρωτηριασμούς πολιτών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dailymail, τέτοια βίντεο μίσους μπορεί να βρει κανείς μέσα σε δευτερόλεπτα, αποδεικνύοντας πως η δολοφονία του Λι Ρίγκμπι στο Γούλγουιτς, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Στα βίντεο αυτά συγκαταλέγονται σκηνές από αποκεφαλισμούς,

«στρατιωτική εκπαίδευση» από την Αλ Κάιντα και κηρύγματα μίσους από φανατικούς ισλαμιστές.

Όλα αυτά, παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς των υπευθύνων στο YouTube ότι έχει «κατευθυντήριες γραμμές» που απαγορεύει τις επικίνδυνες ή παράνομες δραστηριότητες, όπως την κατασκευή βομβών, τις ομιλίες μίσους και την παρότρυνση στη διάπραξη βίαιων πράξεων, ενώ αποδέχεται μόνο τα «θρησκευτικά» βίντεο.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, από το YouTube ισχυρίζονται πως ίσως επιτρέψουν τις αναρτήσεις από εξτρεμιστές, επειδή με αυτόν τον τρόπο ίσως μπορεί να βοηθηθεί η αστυνομία να παρακολουθήσει πιθανούς τρομοκράτες.

Αξίζει απλώς να αναφερθεί πως μόνο για την ισλαμική οργάνωση Al-Shabaab φιλοξενούνται στο YouTube πάνω από 300.000 αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα