ΔΕΗ: Κατεβάζει διακόπτες η ΓΕΝΟΠ- Ξεκινούν 48ωρες απεργίες

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, «παλαιού τύπου» όπως είπαν οι ίδιοι, προχωρούν από αύριο οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει εν μέρει την ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για «απόσυρση του νομοσχεδίου και διενέργεια δημοψηφίσματος», υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την

ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ». Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, το μήνυμα είναι σαφές. Κυβερνητικό στέλεχος που επικαλούνται «Τα Νέα της Τρίτης» σημειώνει: «Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε άπραγοι τις εξελίξεις, δηλαδή να σβήνουν οι συνδικαλιστές μονάδες της ΔΕΗ».

Παράλληλα, Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν σε βελτιώσεις στο σχετικό νομοσχέδιο, ενώ εκτιμούν πως δεν οι συνδικαλιστές δεν θα «βυθίσουν» τη χώρα στο σκοτάδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τις 8 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και για τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών (κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση, κ.ά).

The post ΔΕΗ: Κατεβάζει διακόπτες η ΓΕΝΟΠ- Ξεκινούν 48ωρες απεργίες appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Αναζητήσεις
diakoptes i
Τυχαία Θέματα