Δεν κλείνει η τρύπα της οικονομίας

«Μαύρη τρύπα» ύψους 20 δισ. ευρώ εμφανίζει στον προϋπολογισμό της η χώρα μας σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και το δημοσίευμα που έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική του έκδοση. Το περιοδικό επισημαίνει ότι το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις και, κατά συνέπεια, η Ελλάδα για να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας από τους πιστωτές,

πρέπει να κλείσει το έλλειμμα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στους όρους για τη χορήγηση της.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης ομολογούν ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, είναι κατά πολύ εκτός στόχων.

Η Ελλάδα αναμένει από τον Ιούνιο την επόμενη δόση του πακέτου, των 31 περίπου δισ. ευρώ, ενώ, την ίδια στιγμή, η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει το γερμανικό δημοσίευμα, έχει ρωτήσει αρκετές φορές εάν οι πιστωτές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος των χρεών της χώρας.

Και όλα αυτά την ώρα που γερμανική κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε διαμάχη μεταξύ τους για το πότε θα αποφασίσουν εάν θα δοθεί περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα