Δεν «βλέπουν» όλοι άμεση επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

«Σφαλιάρα» στις εκτιμήσεις για επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές εντός του 2014 δίνει ο οίκος Pimco μέσω στελεχών του στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung (SZ), η οποία γράφει πως ο οίκος δεν σκοπεύει να επενδύσει σε ελληνικά χρεόγραφα και θεωρεί απαραίτητα νέα δάνεια στήριξης

από την Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, το στέλεχος της Pimco Μάιλς Μπράντσο δηλώνει πως «δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αντλήσει φέτος κεφάλαια από τις αγορές». Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναφέρει, ένα ελληνικό ομόλογο διάρκειας εννέα ετών θα είχε επιτόκιο 8%. «Εάν η χώρα προχωρήσει σε μεγαλύτερο δανεισμό με αυτούς τους όρους, το συνολικό βάρος χρέους θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τη λήψη ενός δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM» σχολίασε.

«Μόνο αφού η οικονομία ανακάμψει, θα μπορεί η Ελλάδα να εξετάσει έναν επιτυχή δανεισμό μεγάλης έκτασης από τις διεθνείς αγορές» τονίζει παράλληλα. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης και την ανάλογη εκτίμηση του προέδρου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ, που δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο από την Ευρωζώνη.

«Οι αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού έχουν πιθανότατα πολιτικό κίνητρο» λέει ο Μαρσέλ Φράτσερ, υποστηρίζοντας πως «η Αθήνα δεν θα μπορέσει ακόμα να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές».

Keywords
Τυχαία Θέματα