Διαλύεται η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας λόγω τέλους επιτηδεύματος!!!

Το τέλος επιτηδεύματος που επιβάλλεται από το ΥΠΟΙΚ χωρίς να εξετάζεται για ποια δραστηριότητα πρόκειται ανάγκασε την Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, να βάλει τέλος καθώς αυτό ήταν 333 ευρώ για το 2013 και 800 ευρώ για το 2014.

Η απόφαση διάλυσης ελήφθη στην έκτακτη γενική συνέλευση με τον πρόεδρο της ένωσης Αντώνη Καραγιαννίδη να ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις τους παρόντες τονίζοντας ότι η οφειλή των 800 ευρώ είναι δυσβάσταχτη για

την ένωση και ότι από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί η αποπληρωμή της, ακόμα και μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, αν και όταν ιδρύθηκε η ένωση, πήραν τη διαβεβαίωση από την εφορία ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση, στη συνέχεια ήρθε η τροπολογία που επιβάλλει το τέλος επιτηδεύματος και στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Όταν ζήτησαν να εξαιρεθούν, το υπουργείο Οικονομικών τους απάντησε: «Οι φορολογικές ελαφρύνσεις είναι συνάρτηση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, της ανάπτυξης της οικονομίας και της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα