Διαμαρτύρονται για τα ράντζα οι εργαζόμενοι του «Αττικόν»

Ύστερα από γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι του «Αττικόν» αποφάσισαν την αναστολή των δύο γενικών εφημεριών του νοσοκομείου την ερχόμενη εβδομάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς των ράντζων που επικρατεί στο ίδρυμα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει εκδήλωση διαμαρτυρίας στην έδρα της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, επί της λεωφόρου Θηβών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημέρευσης του ΕΣΥ στο λεκανοπέδιο το «Αττικόν» εφημερεύει την Τρίτη 22 και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων «αποφασίστηκε να ανασταλεί η

γενική εφημερία του νοσοκομείου την Τρίτη 22 και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, καθώς και όλες οι τακτικές εισαγωγές, εκτός των ογκολογικών ασθενών που είναι σε πρόγραμμα χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας, των παιδιών (Παιδιατρική Κλινική), των επιτόκων (Μαιευτική Κλινική) και των αιμοκαθαρόμενων ασθενών.

Η εφημερία της 30ής Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, υπό την προϋπόθεση της θεσμοθετημένης από την πολιτεία συνεφημέρευσης με άλλα νοσοκομεία, αναφέρουν στην ανακοίνωση. Θέτουν ως προϋπόθεση όμως για την ένταξη στη γενική εφημερία κάθε κλινική να έχει το 25% των κλινών της ελεύθερο κατά την εφημερία.

Keywords
Τυχαία Θέματα