Δικαιώνεται ο αγώνας των κινημάτων με την απόφαση για τον «Αστέρα Βουλιαγμένης»

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση και εισήγηση του ΚΑΣ προς την Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της αρμόδιας ΣΤ΄Εφορείας, αρχαιολογικός χώρος κηρύσσεται ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη.

Συγκεκριμένα, εντός του νέου αρχαιολογικού χώρου, που καλύπτει όλη τη χερσόνησο του Λαιμού Βουλιαγμένης και την παραλία του Μεγάλου Καβουριού, έχουν εντοπιστεί αρχαία κατάλοιπα διαφόρων περιόδων που ξεκινούν από τα προϊστορικά χρόνια.

«Η εξέλιξη αυτή που αποτελεί μια πρώτη πολύ σημαντική νίκη του κινήματος στο παραλιακό μέτωπο και ανοίγει το δρόμο για τον οριστικό

τερματισμό της εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ του συγκροτήματος του ΑΣΤΕΡΑ και ολόκληρης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Εναλλακτική Δράση» που εδώ και καιρό έχει δώσει «μάχες» για την προάσπιση του χώρου.

Η συλλογικότητα, «πρωτοστατεί στον αγώνα για την προστασία του Ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα και αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη με την απόφαση αυτή. Παράλληλα καλεί τα μέλη τους φίλους της και τα κινήματα σε συνέχιση των κινητοποιήσεων αφενός για εφαρμογή της πολύ σημαντικής απόφασης του ΚΑΣ, και αφετέρου για το σταμάτημα της εκποίησης όλων των παραλιών του Σαρωνικού».

Keywords
Τυχαία Θέματα