Δήμητρα της Λέσβου – Μποφίλιου: Η αιχμηρή ανάρτηση της τραγουδίστριας

Ο 64χρονος Δημήτρης Καλογιάννης, η “Δήμητρα της Λέσβου“, που είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου, βρέθηκε τελικά νεκρός. Για την εξαφάνισή του είχε σημάνει Silver Alert όμως αρκετοί είναι πλέον οι φίλοι και γνωστοί που ισχυρίζονται ότι πτώμα που είναι στα αζήτητα στο νεκροτομείο ανήκει σε αυτόν. Το γεγονός αυτό αλλά και τα όσα προηγήθηκαν, άναψαν φωτιά στα social media, καθώς μέσα από το τραγικό τέλος της Δήμητρας άνοιξε ξανά η συζήτηση για το πόσο η κοινωνία

μας απεχθάνεται το διαφορετικό και μεγάλο κομμάτι της δεν την αντέχει και τη μισεί. Η Νατάσσα Μποφίλιου προχώρησε σε ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram.

“Τους ευαίσθητους, τους τρυφερούς, τους διαφορετικούς ανθρώπους αυτή η σάπια ως το κόκκαλο κοινωνία, τους τιμωρεί. Τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς, περίγελο, στην καλύτερη περίπτωση ως αόρατους. Είναι δυνατόν να μην παλεύεις κάθε μέρα να την αλλάξεις; Είναι δυνατόν να την συντηρείς; Να μην αγωνίζεσαι για να την ξαναφτιάξεις από την αρχή; Στο όνομα της Δήμητρας και της κάθε Δήμητρας. Υποσχέσου να μην σταματήσεις να το προσπαθείς ποτέ”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natassa Bofiliou (@natassabofiliouofficial)

Η ιστορία της Δήμητρας της Λέσβου

O Δημήτρης μεγάλωσε στη Σκάλα Συκαμιάς. Από τα 14 αισθάνονταν διαφορετικός και ομολόγησε στους γονείς του ότι είναι γυναίκα. Μια παραδοχή, η οποία οδήγησε τους γονείς του να τον στείλουν σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπως αναφέρει η περιγραφή του βίντεο της Καναδής Rory Aurora Richards. Όταν τελικά επέστρεψε στο σπίτι του, οι γιατροί επέμειναν ότι πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, πιθανότατα για το υπόλοιπο της ζωής της. Ο Δημήτρης δεν το ήθελε αυτό. Μισούσε τον τρόπο που τα έκαναν τα φάρμακα. Οι γονείς του, συνέχισαν όμως να του δίνουν τη φαρμακευτική αγωγή κρύβοντας τα φάρμακα στο φαγητό του.

Η Δήμητρα περιέγραφε τη μητέρα της ως βαθιά θρησκευόμενη και πιστή γυναίκα, και πηγή αληθινής και ανιδιοτελούς αγάπης για το παιδί της. Τον πατέρα της ως άγριο άντρα, που εξαφανιζόταν απ’ το σπίτι για μεγάλες περιόδους κάθε φορά κι όταν επέστρεφε προκαλούσε πανικό, αναφέρει το emprosnet.gr. Παρόλα αυτά, η οικογένεια έμεινε μαζί και οι γονείς της έμειναν παντρεμένοι μέχρι και τον θάνατό τους. Πέθαναν και οι δύο με απόσταση έξι μήνες μεταξύ τους.

Ήταν έφηβη όταν έκανε την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας (η πρώτη απ’ τις πολλές που θα ακολουθούσαν σε διάφορα στάδια της ζωής της). Όπως έλεγε, το κοντινότερο που έφτασε στο να της δείξει κάποιος ενδιαφέρον ήταν όταν ως έφηβη κολυμπούσε γυμνή στη θάλασσα, κι ένας ηλικιωμένος απ’ το χωριό εμφανίστηκε και της είπε ότι ήθελε να τη βιάσει. Η Δήμητρα τρομοκρατήθηκε. Ο άντρας συνέχισε να την παρενοχλεί και να την παρακολουθεί κρυφά για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, κοιτάζοντας πίσω, η Δήμητρα δεν έχει πικρά συναισθήματα απέναντι σε αυτόν τον άντρα, στην πραγματικότητα ένιωθε συμπόνια. Πίστευε ότι ο άντρας αυτός είχε μια σκοτεινή ψυχή γιατί δεν είχε αγαπηθεί ποτέ.

Τελικά, στα 20 η Δήμητρα άφησε πίσω της το χωριό και το νησί της Λέσβου, κι έτρεξε στην πρωτεύουσα. Έζησε άστεγη, στους δρόμους της Αθήνας για σχεδόν πέντε χρόνια. Έκανε μερικές δουλειές, πχ. σε σούπερ μάρκετ, αλλά και οι Αθηναίοι αισθάνονταν πως ήταν διαφορετική και σταδιακά την απέκλεισαν. Το να κάνει οικογένεια ήταν το όνειρο που είχε όλη της τη ζωή, κάτι που πίστευε πως θα ολοκλήρωνε την ύπαρξή της. Αυτό που θα προσέφερε την “παντοτινή αγάπη” που τόσο της έλειψε.

Τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αθήνα όταν η μητέρα της αρρώστησε. Τα μεγαλύτερα αδέλφια της είχαν από καιρό εγκαταλείψει το χωριό και την προβληματική οικογενειακή εστία, ο πατέρας ήταν αναξιόπιστος και κανείς άλλος δεν θα φρόντιζε για τη μητέρα. Έζησε μαζί της και την φρόντισε για τα επόμενα 25 χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, η Δήμητρα δεν σταμάτησε να νιώθει κορίτσι, και η ειλικρίνειά της την εξοστράκισε από την κοινωνία του χωριού, προκαλώντας κουτσομπολιά και ντροπή στην οικογένειά της και περισσότερα προβλήματα στον ήδη προβληματικό γάμο των γονιών της. Δεν έζησε ποτέ κάποιον εφηβικό έρωτα, μόνο ανεκπλήρωτους πόθους για αγόρια. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρει κάποιο αγόρι στο χωριό που θα την ήθελε.

Ο θάνατός της μητέρας της τη συγκλόνισε και αρκετές φορές είχε αυτοκτονικές σκέψεις. Τότε όμως ήταν που αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν είχε ξανακάνει ποτέ. Να φορέσει γυναικεία ρούχα. Όχι φορέματα ακόμη, αλλά έστω παντελόνια και μπλούζες. Και τότε ήταν που ένιωσε μια βαθιά αίσθηση ανακούφισης και πραγματικής άνεσης. Η Δήμητρα άρχισε να νιώθει καλύτερα απ’ ό,τι είχε νιώσει σε ολόκληρη τη ζωή της. Ένιωσε για πρώτη φορά στη ζωή της ολοκληρωμένος άνθρωπος. Ασχολήθηκε με τη μουσική και τη μόδα και ξόδευε τα λιγοστά της χρήματα σε φορέματα ή εκλεκτής ποιότητας άλμπουμ. Λάτρευε τη Μαρία Κάλλας και την Γκρέτα Γκάρμπο. Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, είχε δεχθεί επιθέσεις και εισβολές από συμμορία ανηλίκων, μέσα στο σπίτι της, στη Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου.

«Ο πληγωμένος άγγελος»

Με ανάρτησή της η Πάολα Ρεβενιώτη σχολιάζει την τραγική είδηση γράφοντας: «Δυστυχώς η κοινωνία μάλλον τα κατάφερε να εξοντώσει την Δήμητρα. Είμαι πολύ συντετριμμένη αν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο διοικητής του Silver alert, σίγουρα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και από την οικογένεια και για την ολιγωρία της αστυνομίας για την τύχη αυτού του γλυκύτατου ανθρώπου. Δεν μπορώ να συνέλθω από την στεναχώρια μου».

Συγκλονιστικό ήταν δε το δεύτερο μήνυμά της, με αλήθειες που πονάνε για την νοοτροπία και τη συμπεριφορά της κοινωνίας στη διαφορετικότητα. «Και έτσι μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών θα βάλει ο αδελφός της τα γυναικεία φορέματα που αγαπούσε η Δήμητρα και τα αγόραζε από ένα ιταλικό περιοδικό, θα ξεκολλήσει και τον γυμνό Ιησού από τον τοίχο του σπιτιού της που αγαπούσε πολύ, το χωριό θα βυθιστεί για λίγο στην ενοχή του, θα αναλογιστούν μερικοί πώς φέρθηκαν σε έναν συχωριανό τους που γνώριζαν από μικρό παιδί, σίγουρα θα πάνε στην κηδεία, και η σακούλα σκουπιδιών με τα ρούχα τα γυναικεία θα καταλήξει στην χωματερή, όπως και η ζωή της.

Και το σπίτι της που είναι στο κέντρο του χωριού από το άλλο καλοκαίρι θα δέχεται τουρίστες σαν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Aλλά εμείς οι ξένοι θα την θυμόμαστε σαν τον πληγωμένο άγγελο που καθότανε κάτω από τον ήλιο στην εκκλησια της Παναγιας της Γοργόνας».

Δυο μήνες στα αζήτητα ενος νοσοκομειου, ενας ανθρωπος που δεν πειραξε κανενα και το μονο που ηθελε ηταν να ζησει ελευθερα αυτο που τον εκανε ευτυχισμενο, καλο σου ταξιδι βρε Δήμητρα pic.twitter.com/e7kViNqgyk

— Φινκλιν (@finklin5) June 10, 2021

https://twitter.com/Panagrod21/status/1402949392227766274?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1402949392227766274%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2021%2F06%2F11%2Fgreece%2Fdimitra-tis-lesvou-den-tis-aksize-ayto-telos-sparazoun-oi-filoi-makari-dna-na-min-tairiazei%2F

ΠΟΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ… ειπε η ΔΗΜΗΤΡΑ της Λεσβου, ποσος πονος μεσα απο δυο απλα λογια, ποσο δυσκολη η ζωη για την διαφορετικοτητα στην επαρχειακη #Ελλαδα #διαφορετικοτητα #καλοσυνη #ταπεινοτητα #αδικια

— Παραξενοι ανθρωποι… (@privy_people76) June 9, 2021

Keywords
δημητρα, μποφιλιου, silver alert, το νησι, η ζωη, media, instagram, aurora, γυμνες, αθηνα, κηδεία, καλοκαιρι, εκκλησια, ανθρωπος, ταξιδι, twitter, ειπε, δημητρα, απλα, λογια, ζωη, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, ελλαδα, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, φωτια, τελος του κοσμου, η ζωη, ξανα, κοινωνια, instagram, βιντεο, ayto, γυναικα, γυναικεια ρουχα, ενοικιαζομενα δωματια, θανατος, θαλασσα, μητερα, μουσικη, μοδα, νησι, ονειρο, ρουχα, τυχη, φορεματα, dna, αγριο, αγωγη, αζητητα, ανθρωπος, απλα, φαγητο, γεγονος, γιατροι, γονεις, δευτερο, διοικητης, δωματια, ειλικρίνεια, ειπε, εκκλησια, εμειναν, εξι, εστια, ζωη, ζωης, κηδεία, ιδρυμα, ιησου, κουτσομπολια, λογια, μηνες, μπλουζες, μικρο, μαρια, νοοτροπια, ντροπη, οικογενεια, ονομα, παιδι, παολα, πηγη, πιστη, προβληματα, ψυχη, σιγουρα, συζητηση, σουπερ μαρκετ, σκεψεις, σπιτι, σουπερ, φαρμακα, φορα, αγορια, αγορι, ανηκει, aurora, δημητρης, δουλειες, φιλοι, κομματι, κρυφα, media, silver alert, ταξιδι, tis, χωματερη
Τυχαία Θέματα