Διορθώσεις σε λάθη εις βάρος των ταμείων στο νόμο για τις συντάξεις ζητούν οι θεσμοί

Πολλές φορές στην προσπάθεια να φανούμε ότι είμαστε αξιόπιστοι και ότι εφαρμόζουμε τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές μας γινόμαστε υπεβολικοί και πέφτουμε σε λάθη εις βάρος των πολιτών με μέτρα τα οποία δεν έχουν ζητηθεί ποτέ. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και τον νόμο ν4334/2015 που ψηφίστηκε στις 16 Ιουλίου και για το οποίο ήρθε επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν αλλαγές σε διατάξεις του που λανθασμένα έχουν περιληφθεί σε αυτό. Την αποκάλυψη έκανε μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών

Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ρωμανιάς, με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και των συντακτών του νόμου περιλήφθηκαν σε αυτό διατάξεις για το συνταξιοδοτικό πολύ πιο αυστηρές από αυτές που ζητούσαν οι δανειστές. «Αυτό το νόμο τον έγραψε η ελληνική πλευρά στο πόδι. Και ήταν χειρότερος από αυτό που ζητούσαν. Με πολλά λάθη! Τώρα ζητούν διορθώσεις», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Ρωμανιά.

Εξηγώντας περί τίνος πρόκειται ο κ. Ρωμανιάς είπε πως για τα επικουρικά ταμεία ο νόμος λέει ότι 1/1/2015 ενοποιούνται όλα, μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του ΕΤΕΑ και πρόσθεσε:«Εδώ έχει γίνει λάθος. Το γράμμα που μας ήρθε τώρα μας λέει όχι, να τα αλλάξετε. Θα δώσετε προθεσμία μέχρι 31/12/2015 για να ενοποιηθούν και θα τους δίνετε τη δυνατότητα να επιλέξουν ή να γίνουν επαγγελματικά ταμεία ή να υπαχθούν στο ΕΤΕΑ. Κάτι που το είχαμε με τον παλιό νόμο του 2014».

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ρωμανιάς αναφέρθηκε και στο τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με το σχέδιο Βαρουφάκη για το παράλληλο τραπεζικό σύστημα, που θα κατέληγε στη δραχμή, λέγοντας «αν αληθεύουν όσα λέγονται για το σχέδιο του κυρίου Βαρουφάκη τότε μιλάμε για παρακράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα