Εφαρμογή για κορονοϊό: Δύο Έλληνες μιλούν για το app που εντοπίζει τους φορείς του ιού

Εφαρμογή για κορονοϊό: Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ζευγάρι Ελλήνων καθηγητών που βρίσκεται στην Κίνα, αναφορικά με την «έξυπνη» εφαρμογή που εντοπίζει τους φορείς του κορωνοϊού. Όπως εξήγησαν οι Γιώργος Καπογιάννης, καθηγητής πανεπιστημίου Νότιγχαμ στο Νίνγκμπο της ανατολικής Κίνας, και Ελένη Οικονόμου, επίσης καθηγήτρια πανεπιστημίου, η εν λόγω εφαρμογή έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα χρηστική, βοηθώντας σημαντικά στον

περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. «Η εφαρμογή είναι πολύ χρηστική, καθώς συνδέεται και με τους προσωπικούς μας λογαριασμούς, ώστε να υπάρχει συλλογή πληροφοριών όταν μετακινούμαστε. Οπότε κάθε φορά που βρισκόμαστε σε κάποιο χώρο μπορούμε να βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο το χώρο στον οποίο κινούμαστε», ανέφερε ο κ. Καπογιάννης.

«Η εφαρμογή έχει μια επιλογή που λέγεται self code. Αν το επιλέξω σε εμένα δείχνει ότι είμαι πράσινη και ασφαλής. Η εφαρμογή καταγράφει το που έχω βρεθεί. Αν από το ίδιο μέρος περάσει κάποιος με κόκκινο κωδικό, αυτόματα θα αλλάξει χρώμα και ο δικός μου κωδικός, ώστε να περάσω από έλεγχο. Χρησιμοποιείται για την ιχνηλάτηση», ανέφερε η κ. Οικονόμου.

Τα κρούσματα στη Σαγκάη

«Πριν μερικές ημέρες παρουσιάστηκαν κάποια κρούσματα σε ένα χωριό στη Σαγκάη. Αμέσως βγήκε ειδοποίηση ότι κλείνει το χωριό και ότι δε θα φύγουμε από την περιφέρεια που βρισκόμαστε εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη», σημείωσε ο κ. Καπογιάννης. «Όλοι την έχουν την εφαρμογή. Αν έχεις πολύ μικρά παιδιά, ο γονιός είναι υπεύθυνος για το παιδί. Τον δικό του προσωπικό κωδικό και τον κωδικό του παιδιού», είπε η κ. Οικονόμου.

«Στο πανεπιστήμιο ήρθε συνάδελφος από την Κορέα, μπόρεσε να μπει στο πανεπιστήμιο και η κόρη του δεν έχει κωδικό και δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είναι υποχρεωτικό. Όλα τα κράτη σε όλη τη Γη είμαστε έτσι και αλλιώς κάτω από μία κεραία», ανέφερε ο κ. Καπογιάννης. «Περιόρισαν τον κορωνοϊό, έτσι. Δεν ξέρουμε που πάνε τα δεδομένα ακριβώς. Αλλά είμαστε χαρούμενοι να τα μοιραστούμε γιατί ξέρουμε ότι με το που βρεθεί ένα κρούσμα θα εντοπιστεί. Αν κολλήσω κορωνοϊό, ο κωδικός μου θα κοκκινήσει αφού γίνει θερμομέτρηση. Όπου και να πηγαίνουμε θερμομετρούμαστε. Η ζωή μας είναι κανονική πλέον και μάσκες φοράμε όπου απαιτείται», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Οικονόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα