Έκλεισε και ανακοινώνεται ο Σίμονς

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τον Σέντρικ Σίμονς και ο Αμερικανός θα ανακοινωθεί σύντομα. Θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γιόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την ομάδα.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τον Αμερικανό σέντερ (2.08 ύψος), Σέντρικ Σίμονς,

ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γιόρκι Σερμαντίνι στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Η απόκτηση του θα ανακοινωθεί επίσημα μέσα στις επόμενες ώρες. Ο Γεωργιανός αποτελεί παρελθόν από τους ερυθρόλευκους, καθώς είχε παράλογες απαιτήσεις, με τους Πειραιώτες να αποκτούν ως αντικαταστάτη του έναν παίκτη που φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα. Να τονίσουμε πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης τον απέκτησαν από την ιταλική Μπρίντιζι πληρώνοντας το buy-out στο συμβόλαιο του.

Ο 27χρονος (3/1/1986) Αμερικανός σέντερ, Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό ύστερα από την εξαιρετική διετή (2009-2011) θητεία του στην ομάδα της Καβάλας, ξεχωρίζει για την έφεση του στα ριμπάουντ, για τις αμυντικές του ικανότητες, αλλά και για την αποτελεσματικότητα του στην επίθεση. Την περασμένη χρονιά (2012-2013) αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Μπρίντιζι και προηγουμένως στην Εστουντιάντες (2011-2012).

Στην Ελλάδα πραγματοποίησε δύο καταπληκτικές σεζόν με την Καβάλα. Στην πρώτη (2010-11) μάλιστα είχε μέσο όρο 12 πόντους (σε κανονική περίοδο και playoffs) και 10 (!) ριμπάουντ ανά αγώνα, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Να υπενθυμίσουμε πως τον Γενάρη του 2012 τον παίκτη ήθελε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά στη συνέχεια κατέληξε στον Τζόι Ντόρσεϊ.

Ο Σέντρικ Σίμονς (διαθέτει βουλγάρικο διαβατήριο) πρόκειται για έναν δυναμικό, αλτικό, γρήγορο και αθλητικό ψηλό, με έφεση στο να μαζεύει μπόλικα ριμπάουντ. Παίζει με διάθεση στην άμυνα, είναι ικανότατος σκόρερ κοντά στην ρακέτα (με καλό πίβοτ) τελειώνοντας τις φάσεις με επιβλητικά καρφώματα, ενώ φημίζεται και για το ότι λειτουργεί εξαιρετικά στο "πικ-εν-ρολ" με τους συμπαίκτες του. Πρόκειται για έναν ικανό ψηλό, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τους Πειραιώτες τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Euroleague, ως μία επιπλέον λύση στην ερυθρόλευκη φροντ-λάιν. Θα έχει τον ρόλο του τρίτου σέντερ στο ρόστερ των Πρωταθλητών Ευρώπης (αντί του αποχωρήσαντα Σερμαντίνι), αλλά εφόσον τα πάει καλά μπορεί να εξελιχθεί και ως πρώτο "βιολί" στο "5". Τα υπόλοιπα βέβαια θα φανούν στην πράξη.

Ο Σέντρικ Σίμονς διαθέτει παρελθόν στο ΝΒΑ, καθώς εκεί αγωνίστηκε για 3.5 χρόνια αλλάζοντας ομάδες, όμως, σαν τα... πουκάμισα. Το 2006, πάντως, είχε γίνει ντραφτ στον πρώτο γύρο από τους Νιου Ορλίνς Χόρνετς όντας μάλιστα 15η επιλογή, ενώ στη συνέχεια πήγε στους Κλίβελαντ Καβαλίερες (2007-08), στους Σικάγο Μπουλς (2008-09), παίζοντας για λίγο, και στους Σακραμέντο Κινγκς την ίδια περίοδο, δίχως να καταφέρει να ξεχωρίσει.

πηγη redplanet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα