Εκλογές: Στις 9 το βράδυ η πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών

Στις 21:00 υπολογίζεται ότι θα μπορεί να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic την πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος των αυριανών εκλογών, ακόμα κι εάν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι εκείνη τη στιγμή κοντά στο 1%. Τη δυνατότητα αυτή δίνει η αλλαγή του τρόπου μετάδοσης των αποτελεσμάτων από οκτώ περιφέρειες καθώς αντί της τηλεφωνικής μετάδοσης αυτή θα γίνει ηλεκτρονικά, πράγμα που θα δώσει ταχύτερα περισσότερα δεδομένα στο υπουργείο Εσωτερικών

και την εταιρεία που έχει αναλάβει την διαδικασία των αποτελεσμάτων.

Οι περιφέρειες που έχουν επιλεγεί να δώσουν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα είναι της Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Ελλάδας, του Νοτίου Αιγαίου, του Βορείου Αιγαίου, της Δυτικής Μακεδονίας, των Ιονίων Νήσων και της Θεσσαλίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε γίνει χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος δοκιμαστικά στο δημοψήφισμα που έγινε τον Ιούλιο σε τέσσερις περιφέρειες, ενώ τώρα αυτές αυξάνονται σε 8 μέχρι κάποια στιγμή να καλυφθεί το σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Για το θέμα των εδρών των κομμάτων ο υπεύθυνος από πλευράς της Singular Logic, Αλέξης Δρυμιώτης τόνισε ότι το ασφαλές συμπέρασμα θα μπορεί να βγει μόνο όταν θα έχει μπει στο σύστημα το 50% των ψήφων, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει μετά τα μεσάνυχτα. Η μόνη αίρεση του συγκεκριμένου θέματος είναι η περίπτωση να υπάρξουν κόμματα που θα είναι στο κοντά στο όριο του 3% με το οποίο μπαίνει ένα κόμμα στη Βουλή.

Από το υπουργείο Εσωτερικών τονίστηκε ότι όλα είναι έτοιμα, έχουν γίνει οι σχετικές προετοιμασίες και περιμένουν την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες για να αντιμετωπιστούν και τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν, λέγοντας ότι αυτές είναι ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές από το 1974 έως σήμερα. Από την πλευρά του υπουργείου, τόσο ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Μανιτάκης όσο και ο γενικός γραμματέας Κώστας Πουλάκης υπογράμμισαν ότι όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. «Η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι απλώς υποχρέωση, είναι καθήκον των πολιτών να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν ελεύθερα, συνειδητά και υπεύθυνα και να μην αφήσουν τους άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα