Εκλογικός συναγερμός στη Ν.Δ που πιέζει για παραίτηση Τσίπρα

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί ο κομματικός μηχανισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς θεωρεί πολύ πιθανή την πρόωρη προφυγή στις κάλπες μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το πολιτικό σκηνικό δεν είναι καθαρό και η «γαλάζια» παράταξη προετοιμάζεται για να προλάβει έναν ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό του Αλέξη Τσίπρα.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

«Φύγετε» είναι πλέον το απλό αλλά ισχυρό, επικοινωνιακά, μήνυμα που εκπέμπει σε κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας παράλληλα

να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας και των απογοητευμένων πολιτών που ανήκουν σε άλλα κόμματα.

Συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνουν ότι «με τις νέες εξελίξεις και το χαστούκι που έφαγε από τους Ευρωπαίους ο Τσίπρας, απλά επιβεβαιώνεται το σενάριο του επικοινωνιακού παιχνιδιού το οποίο η κυβέρνηση παίζει μέχρι να της βγει».

Εξάλλου, όπως σημειώνουν με νόημα «τα μέτρα – κάβα δεν είναι τίποτε άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την διάθεση, ούτε την ικανότητα να υλοποιήσει τη συμφωνία».

Στη Συγγρού καταγγέλλουν «τον βαρύ για τους Έλληνες λογαριασμό των 5,4 + 3,6 δισ. ευρώ» και τον χρεώνουν στους «ερασιτεχνικούς χειρισμούς» της κυβέρνησης Τσίπρα. Παράλληλα, τονίζουν ότι «με την ανευθυνότητα και την αναξιοπιστία της έδωσε “χώρο” στους πιστωτές και το ΔΝΤ να απαιτούν πρόσθετα δυσβάστακτα μέτρα» που δεν τα αποδέχεται ούτε η ΝΔ.

Στον λογαριασμό και το πακέτο των προληπτικών μέτρων

«Η περήφανη διαπραγμάτευση μας έχει στοιχίσει πέντε φορές περισσότερο και τώρα έρχεται να προστεθεί στον λογαριασμό και το πακέτο των προληπτικών μέτρων» δήλωσε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στο ολέθριο για τη χώρα δίλλημα: «Βαριά συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη», σημείωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, δείχνοντας παράλληλα την πόρτα της εξόδου στον Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα