Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έως 400 ευρώ

Μηνιαίο επίδομα έως 400 ευρώ, πιλοτικά σε φτωχές οικογένειες με δύο παιδιά και άλλους δικαιούχους μετά το καλοκαίρι και από το 2015 για όλους όσους το δικαιούνται, προαναγγέλθηκε από την κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο επίδομα ισχύει ήδη σε άλλες χώρες της

Ε.Ε. και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εναρμονιστεί με τα δεδομένα αυτά και η χώρα μας. Μάλιστα το κονδύλι που θα απαιτηθεί και το οποίο θα ξεπεράσει το 1,5 δις ευρώ δεν θα προέρχεται εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θα συμβάλει σε αυτό και το κοινοτικό ταμείο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται ως προαπαιτούμενο στο επικαιροποιημένο μνημόνιο. Βέβαια και σε αυτό το μέτρο θα ισχύουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια. Θα δοθεί αρχικά όπως αναφέραμε πιλοτικά σε κάποιες περιοχές της χώρας ή μέσω Δήμων που θα επιλεγούν για την εφαρμογή του μετά το καλοκαίρι, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές, και θα αφορά όσες οικογένειες έχουν χαμηλό εισόδημα έως 4.800 ευρώ.

Επιπλέον το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» όπως λέγεται θα έχει και κάποιες εξτρά παροχές, οι οποίες θα ενισχύουν εμμέσως τους οικονομικά αδύναμους στους οποίους θα παρέχεται και η δυνατότητα κατάρτισης προκειμένου να μπορούν να βγουν σε διάφορους τομείς της αγοράς.

Εκτός λοιπόν από την οικονομική ενίσχυση οι δικαιούχοι θα έχουν και μία σειρά πρόσθετων παροχών, όπως είναι:

H ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (αν είναι ανασφάλιστοι)

H ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

H χορήγηση επιδόματος θέρμανσης

H συμμετοχή σε προγράμματα του ευρωπαϊκού ταμείου απόρων όπως η σίτιση

H συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης)

Keywords
Τυχαία Θέματα