Έλεγχοι κορονοϊός: «Πιάστηκαν» καταστήματα να μην τηρούν τα μέτρα

Έλεγχοι κορονοϊός: Δεκάδες ήταν οι περιπτώσεις καταστημάτων που είτε παραβίαζαν τα όρια συγκέντρωσης πελατών είτε το ωράριο λειτουργίας με βάση τα μέτρα έναντι της διασποράς του COVID-19 εντόπισαν τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια την περασμένη εβδομάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία αφορούσε καταστήματα εστίασης, γεγονός, που μαζί με την επιθετική εξάπλωση του κορονοϊού, ώθησε στην απόφαση για το lockdown.

Συνολικά 88 ήταν οι επιχειρήσεις που πιάστηκαν να παρανομούν. Συγκεκριμένα 45 καταστήματα εντοπίστηκαν

απ’ τις ελεγκτικές αρχές να μην τηρούν την αναλογία των συγκεντρωμένων ατόμων και άλλα 43 να λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα. Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα και παράλληλα επιβλήθηκε προσωρινό λουκέτο στις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα εντοπίστηκαν και άλλα 38 περιστατικά, σε σύνολο 177 ελέγχων, για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.200 ευρώ. Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΔΙ.Μ.Ε.Α σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών εστίασαν τους ελέγχους σε Αττική, Τήνο, Πάτρα, Καλάβρυτα, Καστοριά, Έβρο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα.

Εστίαση κλείσιμο: Προκαλεί φόβο και ανησυχία σε εργαζόμενους και ιδιοκτήτες

Για τους περισσότερους εργαζόμενους στην εστίαση σήμερα είναι η τελευταία μέρα στη δουλειά, αλλά και για πελάτες, η σημερινή είναι η τελευταία μέρα που θα μπορέσουν να συναντηθούν στα αγαπημένα τους στέκια για καφέ, ποτό ή φαγητό καθώς από αύριο ξεκινά το κλείσιμο των χώρων εστίασης για 30 μέρες. Η ανησυχία των εργαζομένων αλλά και των επιχειρηματιών του κλάδου είναι μεγάλη καθώς ενώ ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το πρώτο λοκντάουν, αναγκάζονται να κλείσουν ξανά τις επιχειρήσεις τους για ένα διάστημα που ενώ αρχικά έχει διάρκεια ενός μήνα, πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι μπορεί να παραταθεί για ακόμα περισσότερο.

Ανησυχία υπάρχει όχι μόνο για το αν καταφέρουν να ανοίξουν ξανά μετά από το νέο κλείσιμο, αλλά και για την οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς οι περισσότεροι τονίζουν πως τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα από το όποιο επίδομα και δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ταυτόχρονα η ανησυχία επεκτείνετε και στον κλάδο του λιανεμπορίου και του τουρισμού καθώς αρκετοί ανησυχούν πως οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης θα επιφέρει μείωση της κίνησης των καταναλωτών στους εμπορικούς δρόμους αλλά και νέα μείωση στις αφίξεις των τουριστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα