Ελένη Αντωνιάδου NASA: Η Wikipedia άλλαξε το βιογραφικό της

Ελένη Αντωνιάδου NASA: Μεγάλο θέμα στη βρετανική εφημερίδα “The Telegraph” έγινε η υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου που ισχυριζόταν ότι δουλεύει στην NASA και έφθασε να γίνει ακόμα και κούκλα Barbie. Όπως προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, οι σπουδαίες επιστημονικές της επιδόσεις ήταν φαντασίες, ενώ η δε εργασία στην NASA, ήταν απλώς ένα καλοκαιρινό σεμινάριο.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα

της εφημερίδας “The Telegraph”, φιλοξενείται δήλωση εκπροσώπου της NASA που αναφέρει πως η Ελένη Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία. «Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Η εφημερίδα εξιστορεί το χρονικό της υπόθεσης, λέγοντας πως αφορμή για την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων της Ελένης Αντωνιάδου υπήρξε μια πρόσφατη βράβευσή της και μια ανάρτηση ενός καθηγητή στο facebook. Πρόκειται για την ανάρτηση του Κώστα Μπουγιούκου, βοηθού καθηγητή σε πανεπιστήμιο του Παρισιού, που αποδομεί έναν – έναν τους ισχυρισμούς της Ελένης Αντωνιάδου, καταλήγοντας ότι:
«Δεν πληροί καν τα κριτήρια να αποκαλείται επιστήμονας για τους περισσότερους».

Ελένη Αντωνιάδου NASA: Έγινε μέχρι και κούκλα Barbie

HΕλένη Αντωνιάδου ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία της πρώτης Ελληνίδας Barbie, από την εταιρία “Mattel”, με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 ετών από την δημιουργία της κούκλας. Στην ιστοσελίδα της “Mattel” άλλωστε αναφέρεται πως η Ελένη Αντωνιάδου εργάζεται για την NASA, ενώ η αμερικανική εταιρία κατασκευής της διάσημης κούκλας δεν σχολίασε το γεγονός όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα. Η ίδια η Ελένη Αντωνιάδου, όταν παρουσιάστηκε η Barbie με την μορφή της, είχε δηλώσει: «Κάθε βήμα μας φέρνει καθημερινά πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρό μας… Μπορείς να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι».

H “Telegraph” εξάλλου κάνει αναφορά και στον τρόπο παρουσίασης της Ελένης Αντωνιάδου από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, που επανειλημμένως έχουν μιλήσει για μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες, πρωτοπόρο επιστήμονα, ενώ την χαρακτηρίζουν και «ερευνήτρια της NASΑ».

Μεταξύ άλλων η Ελένη Αντωνιάδου αναφέρεται ως βραβευμένη από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, ακόμα και με ανύπαρκτα βραβεία, όπως το «NASA-ESA Outstanding Researcher Award» το 2012. Το Forbes πάντως την έχει κατατάξει μεταξύ των 30 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της Υγείας το 2013.  Η βρετανική εφημερίδα προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα ζήτησε την άποψη της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία όμως δεν επικοινώνησε με τον Telegraph.

Ελένη Αντωνιάδου NASA: Αλλαξε το βιογραφικό η Wikipedia

Στο μεταξύ άλλαξε και η Wikipedia το βιογραφικό της Ελένη Αντωνιάδου μετά τις αποκαλύψεις ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτρια της NASA και ότι αμφισβητούνται, παρά τις βραβεύσεις της, τα επιστημονικά της επιτεύγματα. Έτσι σε νεότερο δημοσίευμα της διεθνούς ιντερνετικής εγκυκλοπαίδειας, σημειώνεται ότι «η ιδιότητά της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή, και ότι απλά συμμετείχε στη θερινή Ακαδημία της NASA

Επίσης αναφέρει ότι πολλοί ισχυρισμοί της αποδείχθηκαν πως ήταν ψευδείς, όπως για παράδειγμα ότι ήταν η πρώτη επιστήμονας που έφτιαξε την πρώτη τεχνητή τραχεία στον κόσμο από βλαστοκύτταρα, η οποία μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή». Το όνομά της γράφει η εγκυκλοπαίδεια απουσιάζει από την δημοσίευση ενώ σε συνεντεύξεις της αναφέρει ψευδώς ότι ο ασθενής επέζησε… Επίσης δεν επιβεβαιώνεται η βράβευσή της ως Εξαιρετικός Ερευνητής NASA.

Ελένη Αντωνιάδου NASA: Τι γράφει η Wikipedia για την Ελένη Αντωνιάδου

Σπουδές και έρευνα: Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ είναι, επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το πανεπιστήμιο του Ιλινόι. Η ιδιότητα της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή. Συμμετείχε ως φοιτήτρια στη θερινή Ακαδημία της NASA.

Δραστηριότητες: Το 2016, η Αντωνιάδου προέδρευσε της 2ης έκδοσης της ιδιωτικής επαγγελματικής κίνησης προώθησης πολιτικών στο χώρο της υγείας που ονομάζεται Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Υγείας. Η εταιρία Mattel, το 2019, κυκλοφόρησε κούκλα Barbie βασισμένη στη μορφή της. Μεταξύ άλλων συμμετέχει στη συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης, ΔιαΝΕΟσις. Ο δείκτης επιστημονικής ποιότητάς της είναι περίπου στο 7.

Βραβεύσεις: Το 2019 της απονεμήθηκε από την Αννα Διαμαντοπούλου το βραβείο Τeaching Leader από την RDC Informatics. Το 2015 το περιοδικό Forbes την συμπεριέλαβε στις γυναίκες των κάτω των 30 ετών που διαπρέπουν στο χώρο της υγείας. 2014: Βράβευση Βραβείο Γυναικείας Πρωτοβουλίας από το Ιδρυμα Καρτιέ για την Σύγχρονη Τέχνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελένη Αντωνιάδου NASA, Wikipedia,eleni antoniadou NASA, Wikipedia