Έλληνας μετανάστης έσωσε τρεις Τούρκους

Τρεις ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάριν της αυτοθυσίας που επέδειξε Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία. Ο θαρραλέος συμπατριώτης μας, «έπεσε» στις φλόγες και έσωσε τρεις Τούρκους μετανάστες, στην τραγική πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και εκδηλώθηκε στις 10 Μαρτίου, κοντά στην Στουτγάρδη.

Τον τίτλο «Ο Έλληνας ήρωας» έδωσε η «Hürriyet» στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης για τον Χρήστο Κύρογλου, που έσωσε μια Τουρκάλα γιαγιά και τα δύο εγγόνια

της, ηλικίας 10 και 14 ετών.

Σύμφωνα με το tovima.gr, o κ. Κύρογλου είναι υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου Club Merlin που βρίσκεται στην πίσω μεριά της πολυκατοικίας η οποία τυλίχτηκε στις φλόγες.

Πρώτα έσπευσε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική και στη συνέχεια μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι - ρισκάροντας τη ζωή του. Έσπασε την πόρτα και έτσι βγήκε έξω η μητέρα των παιδιών. Ο Κύρογλου κατάφερε να σώσει την γιαγιά, και δύο παιδιά της οικογένειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς. Ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν υπήρξαν ενέργειες εμπρησμού σπιτιών Τούρκων στη Γερμανία» και ζήτησε από τις γερμανικές Αρχές να κάνουν τα πάντα ώστε να διαλευκανθεί το συντομότερο αυτή η τραγωδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα