Έμμεση παραδοχή αποτυχίας…

Από τη στιγμή που παρέδωσε την προεδρία του Εurogroup «απελευθερώθηκε» ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τις δηλώσεις του, να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές και εκτός της συνηθισμένης γραμμής. Μετά τις δηλώσεις περί «κινδύνου για πόλεμο, στην ζώνη του ευρώ» και την «κοινωνική επανάσταση», ήρθε να ταράξει τα νερά με μια δήλωση που θα συζητηθεί…

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναφερόμενο στην Ελλάδα και εμπλέκοντας τις πολιτικές της Ευρωζώνης, τόνισε πως αυτή η λύση

η οποία εφαρμόστηκε (σ.σ. για τη δομοσιονομική προσαρμογή) ήταν μοναδική και πως οι ευρωπαίοι θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με την αξιοπιστία τους. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα».

Όλα αυτά και ενώ η Σύνοδος Κορυφής βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην Κύπρο λέγοντας πως μόνο πρόοδος δεν αρκεί, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση στην αποψινή συνεδρίαση του Εurogroup για την Κύπρο. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς να υπάρξει λύση στο κυπριακό πρόβλημα», τόνισε.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους που θα προκαλούσε ζημιές στους ιδιώτες επενδυτές, απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατευθυνθούμε σε παρόμοια λύση με τυφλό τρόπο, θα πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση που δεν συνιστά καθαρή και απλή διαγραφή χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα