Εμβολιασμός Ελλάδα 2022: Ανοιξαν 270.000 επιπλέον ραντεβού

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει σε ειδικούς αλλά και πολίτες η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων λόγω της έλευσης της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα μας. Εξαιτίας της γεωμετρικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού πολλοί είναι οι πολίτες που σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους είτε για την αναμνηστική δόση είτε για την πρώτη.

Ηταν όμως τόσο μεγάλη η προσέλευση πολιτών στην πλατφόρμα που πολλοί είναι εκείνοι που δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Η αντίδραση της κυβέρνησης όμως ήταν άμεση, καθώς όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter

ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανοίγουν άμεσα 270.000 επιπλέον ραντεβού για Α’ και Γ’ δόση ως τις 16 Ιανουαρίου, για όλους τους πολίτες από 12 ετών και άνω. «Ανοίξαμε επιπλέον 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό (για τους 12 και άνω) για πρώτη και τρίτη δόση σε όλη τη χώρα για τις επόμενες 10 ημέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία, οι γιορτές δεν σήμαναν και κάμψη των ραντεβού εμβολιασμών, καθώς πάνω από 300.000 πολίτες έκλεισαν την τελευταία εβδομάδα ραντεβού για ενισχυτική δόση. Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογιστεί η σημερινή ημέρα όπου έχουν κλειστεί περίπου 60.000 ραντεβού. Οσον αφορά την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, εδώ και μια εβδομάδα κλείστηκαν πάνω από 45.000 νέα ραντεβού, με τη μεγάλη αύξηση να είναι χθες και προχθές, μετά και το απόλυτο νέο ρεκόρ που σημειώθηκε στα καθημερινά κρούσματα.

«9 στους 10 έχουν μετάλλαξη Ομικρον»

Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η Μίνα Γκάγκα είχε ανακοινώσει πως πλέον 9 στους 10 θετικούς στον κορονοϊό φέρουν τη μετάλλαξη Ομικρον. Η Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, διευκρίνισε ότι «στις 30/12 η αναλογία της Ομικρον ήταν στο 82%, ενώ στις 31/12 έφτασε στο 89%». «Πιθανότατα έχει ξεπεράσει το 90%», ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως η μετάλλαξη «επικρατεί στην κοινότητα». «Αυτό το διάστημα προσέχουμε. Βλέπουμε λίγους ανθρώπους χωρίς μέτρα και δεν βγαίνουμε από το σπίτι αν έχουμε συμπτώματα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Η κυρία Γκάγκα παρατήρησε ότι η θετικότητα έχει φτάσει πλέον στο 10,4 σε όλη τη χώρα ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα των κρουσμάτων καλύτερη από τη χθεσινή με δεδομένο ότι έγιναν περισσότερα τεστ. Η ίδια συνέστησε να συνεχίσουμε να προσέχουμε, με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, να βλέπουμε λιγότερους ανθρώπους, να τηρούμε τα μέτρα και να ελεγχόμαστε με rapid τεστ εάν εμφανίσουμε συμπτώματα.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό είπε ότι σύντομα ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και ειδικά όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο της Moderna θα μπορούν στο εξής καθώς θα ανοίξουν ραντεβού κάθε Κυριακή για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αποκάλυψε ότι πιθανότατα την Παρασκευή θα σταθούν τα φύλλα πορείας, ώστε να προχωρήσει η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid ενώ, όπως είπε, ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση στο υπουργείο Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα για να προσφέρει την στήριξη του.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και κάλεσε τους πολίτες που έχουν θετικό rapid να μην σπεύδουν στα δημόσια νοσοκομεία για να κάνουν μοριακό τεστ, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως τα Κέντρα Υγείας κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμβολιασμός Ελλάδα 2022, Ανοιξαν 270 000,emvoliasmos ellada 2022, anoixan 270 000