Ενοχλητικοί συγγενείς: Πώς να αποφύγεις τις ενοχλητικές ερωτήσεις στο τραπέζι

Ενοχλητικοί συγγενείς: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα είναι μία από τις πιο όμορφες εποχές. Γιορτές, όμορφη και χαρούμενη διάθεση, ανταλλαγή δώρων, στολίδια και λαμπάκια παντού, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς η επαφή με τους συγγενείς είναι πιο στενή από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Όλα ωραία κι άγια, μέχρι φυσικά να καθίσεις στο οικογενειακό τραπέζι την παραμονή/ανήμερα των Χριστουγέννων ή στο πρωτοχρονιάτικο

ρεβεγιόν.

Εκεί αρχίζεις να νιώθεις έναν κόμπο στο λαιμό και κρύο ιδρώτα να τρέχει στο μέτωπό σου. Δέχεσαι πρωτοφανείς επιθέσεις κι ερωτήσεις που σε φέρνουν σε αμηχανία και σε κάνουν να μετανιώνεις την ώρα και την στιγμή που έσμιξες ξανά με γιαγιάδες, θείους, ξαδέρφια και το… σόι σου μέσα. Όπως σε κάθε πρόβλημα υπάρχει και η λύση. Σε όλες εκείνες τις ερωτήσεις που θα δεχτείς, υπάρχει μια αποστομωτική απάντηση για να μην σε ξανά ενοχλήσουν σε κανένα τραπέζι.

Ενοχλητικοί συγγενείς: Οι σπουδές και το μέλλον

Όσες φορές και να μοιραστείς αυτήν την πληροφορία, κανείς ποτέ δε θυμάται με τι ασχολείσαι και ρωτάει ξανά και ξανά. Ρε κακό που μας βρήκε. Κι επειδή μετά από μία τέτοια ερώτηση, θα ακολουθήσει συζήτηση που θα αφορά αποκλειστικά εσένα, τις σπουδές σου και το μέλλον σου, απλά απάντησε κοφτά πως την έχεις αφήσει καιρό τη σχολή σου γιατί δε σου άρεσε και ψάχνεσαι για δουλίτσα. Κάπου μακριά. Στον Καναδά ας πούμε. Το σκαλωμένο βλέμμα που θα ακολουθήσει, είναι και το πιο απολαυστικό!

Ενοχλητικοί συγγενείς: «Καμία σχέση;» 

Δηλαδή του πεταματού είμαι; Δεν κατάλαβα αυτό το «δε σε θέλει κανείς». Πέρα από το ότι είναι αγένεια να ρωτάς κάποιον για τα προσωπικά του, είναι απίστευτα άσχημο να τον προσβάλλεις εμμέσως λέγοντάς του ότι δεν κάνει για σχέση. Απάντησε με ένα «να μη σε νοιάζει» και τελείωσες. Ο αντίποδας είναι να έχεις σχέση με έναν άνθρωπο που η οικογένειά σου δε συμπαθεί και δεν εγκρίνει. Πέρα από το ότι δεν τους πέφτει λόγος, αυτός/ή έχει όνομα κι είναι ο άνθρωπός σου. Τόνισέ το αυτό στη θεία που σε ρωτάει μπας κι αποκτήσει πλέον τρόπους. Στο τέλος πέταξε κι ένα «σκεφτόμαστε να παντρευτούμε!».

Ενοχλητικοί συγγενείς: Οι παππούδες και τα… εγγόνια

Ε αυτή η ερώτηση συνήθως θα προέλθει από γιαγιά ή παππού που έχουν πεθυμήσει το εγγονάκι τους, εσένα δηλαδή πανάθεμά σε. Αυτή είναι μία ερώτηση που σε χτυπάει κατευθείαν στο ευαίσθητο σημείο σου, στην αδυναμία δηλαδή στους παππούδες σου. Εξήγησε ότι θα ήθελες να ήταν αλλιώς τα πράγματα, αλλά οι υποχρεώσεις και οι έγνοιες σου δε σου αφήνουν περιθώρια. Υπάρχουν και μερικοί προχώ γονείς που ονειρεύονται από τώρα εγγονάκια, τι να πεις. Μακριά από μας, Παναγία μου. Εδώ δε μένει παρά να πεις ψέματα, για τα πάντα όμως. Εάν έχεις σχέση, κρύψε το γιατί αλλιώς θα έχεις μουρμούρα. Αν πάλι είσαι μπακούρι, ότι καλύτερο. Οι προσδοκίες των γονιών σου θα καθυστερήσουν πολύ να υλοποιηθούν.

Πηγή από: Θεώνη Σταματοπούλου
Keywords
Τυχαία Θέματα