Εντείνονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα

Έντονα πλήττεται η χώρα μας και πιο κυρίως οι περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και του βορείου Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα είναι εντονότερα με πλημμύρες, θυελλώδεις άνεμους και χιονοπτώσεις

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, στην περιοχή των Τζουμέρκων και στον δήμο Νικολάου Σκουφά στην “Άρτα. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού τις τελευταίες ώρες καθώς είναι σφοδρές οι καταιγίδες που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλού μεγάλες ζημιές και τεράστια προβλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ποταμός Κομποτέικος

αλλά και ο χείμαρρος Ανίννου, υπερχείλισαν και παρέσυραν γέφυρες σε κάποια σημεία, ενώ τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει. Ζημιές έχουν υποστεί επίσης σπίτια, καταστήματα και αγροτικές μονάδες. Ακόμα, πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Πρόβλημα φαίνεται πως δημιουργείται και με το φράγμα στο Πουρνάρι, όπου η στάθμη έχει ανέβει επικίνδυνα, ενώ στις Συκιές, που βρίσκονται κάτω από τεράστιες ποσότητες νερού, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Στα Τζουμέρκα έχουν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις, το ίδιο και σε άλλες περιοχές του Ζαγορίου και την Πρέβεζα. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η στάθμη του ποταμού Αχέρωντα βρίσκεται σε ύψος υπερχείλισης και απειλείται η ήδη πλημμυρισμένη περιοχή στον κάμπο στη Γλυκή.

Από τη νύχτα χιονίζει στα ορεινά χωριά της Ηπείρου που βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 800 μέτρων. Σε όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο εργάζονται 30 μηχανήματα αποχιονισμού του οδοστρώματος από τα ξημερώματα.

Προβλήματα έχει προκαλέσει, κυρίως στο οδικό δίκτυο, η κακοκαιρία που πλήττει τη Σάμο., στην Αχαΐα και σε περιοχές των Καλαβρύτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα