Επαφές του πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκεί, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει επαφές με ηγέτες αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ,

ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και διμερής συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης ο Έλληνας πρωθυπουργος θα μιλήσει στην συζήτηση που διοργανώνει το Ίδρυμα Κλίντον για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας. Στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετάσχει και ο Μπιλ Κλίντον, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και μάλλον τον πρόεδρο Ομπάμα στο γεύμα που παραθέτει ο πρόεδρος του ΟΗΕ σε όλους τους ηγέτες.

Όσον αφορά τώρα τη συνάντηση με τον Τζον Κέρι, σε αυτήν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συζητήσει εκτός από τα διμερή θέματα, θέματα οικονομίας, το μεταναστευτικό και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, που βρίσκεται πολύ κοντά σε εμάς και υπάρχει άμεση συνάρτηση και ενδιαφέρον.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τους προέδρους της Κύπρου, της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, αλλά και τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» αλλά και στη συνάντηση υψηλού επιπέδου για τη μετανάστευση.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα