Επεισόδια στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Η 99η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τους Τούρκους δεν εξελίχθηκε ομαλά, ενώ παραλίγο να ακυρωθεί. Επεισόδια σημειώθηκαν πριν και κατά την διάρκεια της παρέλασης, ενώ από νωρίς το πρωί είχαν σπεύσει στην πόλη 17 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια, αν και φέτος δεν παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,

αλλά ούτε υπουργοί της κυβέρνησης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε μόνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρώην αρχηγός της Ελλάς Ελευθέριος Οικονόμου.

Αρχικά, ομάδα κτηνοτρόφων κοντά στην παλιά Ακαδημία απ' όπου ξεκινούσε η παρέλαση, εμφανίσθηκε με ένα μικρό φορτηγό για να διανείμει κουτάκια με γάλα στους μαθητές και στρατιώτες.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ επενέβησαν με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές, χωρίς ωστόσο τραυματισμούς. Στην περιοχή εμφανίσθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν και γονείς που ανησύχησαν για τα παιδιά τους. Τελικά η παρέλαση άρχισε με την απομάκρυνση των διαδηλωτών και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της «επεισοδιακής» παρέλασης, πολλοί μαθητές «μούντζωναν» προς το μέρος των επισήμων, περνώντας μπροστά από την εξέδρα, που είχε στηθεί για αυτούς.

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα