Επιφάνειες – κορωνοϊός: Το σωστό καθάρισμα στα πόμολα κάθε πόρτας

Επιφάνειες – κορωνοϊός: Τα πόμολα, λόγω της καθημερινής χρήσης που τους ασκείτε σε συνδυασμό με την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, που συχνά χάνουν τη γυαλάδα τους, γίνονται εστία μικροβίων. Για να αποφύγουμε το θάμπωμα των μεταλλικών ειδών όπως πόμολα και κουρτινόβεργες δεν χρησιμοποιούμε χημικά υγρά π.χ. οινόπνευμα ή χλωρίνη. Μπορούμε να τα καθαρίσουμε με πανί και νερό προστατεύοντας έτσι την μεταλλική τους επιφάνεια. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίσετε και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητάς σας, όπως για παράδειγμα το τηλεκοντρόλ.

Ο πρώτος τρόπος

είναι να πάρετε λίγο βαμβάκι, μπατονέτες και οινόπνευμα. Αρχικά καθαρίστε με το βαμβάκι το γύρω γύρω του τηλεκοντρόλ και με τις μπατονέτες καθαρίστε ανάμεσα στα κουμπιά. Αν επιθυμείτε έναν πιο βαθύ καθαρισμό, μπορείτε με ένα μικρό κατσαβίδι να ανοίξετε το τηλεχειριστήριο και να το καθαρίσετε με μπατονέτες και οινόπνευμα. Παράλληλα, μην ξεχάσετε το πίσω μέρος όπου βρίσκονται οι μπαταρίες. Αφαιρέστε τες και καθαρίστε το εσωτερικό του.

Το σωστό καθάρισμα των κλειδιών

Ένα άλλο αντικείμενο, αποτελούν τα κλειδιά μας. Για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα κλειδιά, μπορείς να φτιάξεις ένα διάλυμα με λεμόνι και να ξεπλύνεις με υγρών πιάτων για να αφαιρέσεις τα σωματίδια σιδήρου που σχηματίζουν τη σκουριά. Το αλάτι και το λεμόνι αφαιρούν επίσης την υγρασία που απορροφάται από το μεταλλικό κλειδί.

Αν το κλειδί είναι σκουριασμένο, μπορείς να το τοποθετήσεις σε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι και να το αφήσεις για 20 λεπτά. Όταν αφαιρεθεί η σκουριά, ξέπλυνε με πλύνε τα κλειδιά με καθαρό νερό και άφησε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να φύγει η σκουριά τελείως. Ένα άλλο trick είναι να τρίψεις τα κλειδιά με οδοντόκρεμα, να την αφήσεις για 20 λεπτά και μετά να ξεπλύνεις με ζεστό νερό.

Δείτε ακόμαΤα tips για να είστε σίγουροι ότι απολυμάνατε σωστά κινητά και tablets!Εξαφανίστε τα άλατα του βραστήρα με ένα…. κοχύλι!Covid – 19: Πόσο ζει ο ιός σε μάσκες και χαρτονομίσματαΤο ευεργετικό φρούτο που αποτελεί «ασπίδα» της καρδιάς
Keywords
Τυχαία Θέματα