Επίθεση Γεννηματά σε ΣΥΡΙΖΑ: «Ας σταματήσουν να γίνονται τροϊκανότεροι των τροϊκανών και να υμνούν το Μνημόνιο»

«Να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη», τόνισε εμφατικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αυτή η φράση «συμπυκνώνει» τη στρατηγική, που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα το ΠΑΣΟΚ, με στόχο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό προοδευτικό ρεύμα. «Στην Προγραμματική μας Διακήρυξη πριν τις εκλογές,

είχαμε προσδιορίσει ότι ο σκοπός μας δεν είναι η αυτοδιάλυση των κομμάτων μας, αλλά η ενίσχυση της πορείας μετεξέλιξης, ανανέωσης και συνεργασίας», είπε μεταξύ άλλων η κα Γεννηματά.

«Κεντρική επιδίωξή μας είναι», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «η εμβάθυνση της προγραμματικής και πολιτικής σύγκλισης των χώρων μας και η προώθηση της διεύρυνσης της Συμπαράταξης, με πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες του ευρύτερου σοσιαλδημοκρατικού και προοδευτικού χώρου».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε τη διοργάνωση Πανελλαδικής Πολιτικής και Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το πρώτο 6μηνο του 2016. Μάλιστα, απεύθυνε κάλεσμα σε όλους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω για μια ακόμη φορά να τονίσω ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και όποιος κατανοεί την ανάγκη της δημιουργίας ξανά μιας νέας ισχυρής Κεντροαριστεράς, τον καλούμε (έξω και πέρα από πολιτικούς εγωισμούς) να συντονίσει τις προσπάθειές του μαζί μας».

Εξάλλου, στο «στόχαστρο» του ΠΑΣΟΚ είναι η κυβέρνηση και οι πολιτικές της, αφού όπως δήλωσε σχετικά η επικεφαλής του Κινήματος «η συγκυβέρνηση χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα, αλλά και αμφιθυμία, στο μείζον ζήτημα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα».

«Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε το 3ο και χειρότερο Μνημόνιο και έχει χρέος να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και να διαπραγματευθεί ουσιαστικές βελτιώσεις για τις οποίες ο ίδιος δεσμεύτηκε προεκλογικά!», επισήμανε η ίδια και συμπλήρωσε πως «δεν είναι δυνατόν η χώρα να αντιμετωπίζει και πάλι τον κίνδυνο του Grexit».

Το ΠΑΣΟΚ προσδιορίζοντας επί της ουσίας τη στάση του ως αντιπολίτευση, ξεκαθαρίζει πως «δεν θα δεχθεί να ψηφίζονται συνεχώς νέα υφεσιακά και άδικα μέτρα» και ότι «θα συμβάλλει σε όποιο θετικό μέτρο συνεισφέρει στην δημοσιονομική εξυγίανση και στην Ανάπτυξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα