Ευρώπη… «γιοκ» για Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη

Αποκλείστηκαν αμφότεροι Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη από τη συνέχεια του Europa League, αφήνοντας τη χώρα μας με μοναδικούς εκπροσώπους στην εν λόγω διοργάνωση τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο.

Η Ξάνθη

κυνηγούσε ένα θαύμα στη Λιέγη, απέναντι στη Σταντάρ, και παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρή έχασε με το ίδιο σκόρ που έχασε και στην Ξάνθη, μια βδομάδα πριν, 2-1.

Εξαιρετική παρουσία των παικτών του Νίκου Καραγεωργίου στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η κούραση του δευτέρου ημιχρόνου έφερε τα γκολ των Βέλγων, που προηγήθηκαν με γκολ των Μπουλότ (52’) και Ντε Καμάργκο. Το γκολ, που άξιζε να πετύχει η Ξάνθη από το πρώτο 45λεπτο, ήρθε στο 84’ με τον Ντε Γκούζμαν να νικάει με δυνατό σουτ τον Καβασάκι.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη πλευρά προσπάθησε να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρόκριση, καθώς το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1), δεν ήταν απαγορευτικό, αλλά ηττήθηκε και αυτός με 3-1 από την Ραπίντ Βιέννης, αφήνοντάς τον εκτός πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ.

Προηγήθηκαν οι Αυστριακοί με τον Πέτσο (26'), ωστόσο οι Αρκάδες ισοφάρισαν με τον Γκρατσίνι (56'), βάζοντας ξανά στο κόλπο την ομάδα του. Τελικά, οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» εκ νέου και μάλιστα δις με τον Σάουμπ (63', 85') για το τελικό σκορ, που σταμάτησε το ευρωπαϊκό όνειρο της ελληνικής ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα