Εξιχνιάστηκε η αιματηρή ληστεία έξω από Δημοτικό του Κολωνού με θύμα 17χρονο

Δεκαοκτάχρονος Αλβανός υπήκοος, συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή, ως ο δράστης της αιματηρής ληστείας που είχε διαπραχθεί τον Οκτώβριο, με θύμα 17χρονο μαθητή, ενώ το παιδί περπατούσε έξω από Δημοτικό Σχολείο του Κολωνού. Η άγρια, αιματηρή ληστεία σε βάρος του 17χρονου, είχε συγκλονίσει την κοινωνία της περιοχής και τη μαθητική κοινότητα, καθώς προέκυψε, τότε, ότι την ώρα της επίθεσης με δυνατά χτυπήματα κατά του ανήλικου από τον οποίο άρπαξε τελικά το κινητό

τηλέφωνο, πέντε ακόμη νεαροί, συνεργοί του 18χρονου, «επιτηρούσαν», λέει η Αστυνομία, τον χώρο!!!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο μήνες μετά από τη ληστεία οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, έφθασαν στην ταυτοποίηση του δράστη, τον οποίο συνέλαβαν στο σπίτι του. Εκεί βρήκαν και το κινητό τηλέφωνο του τραυματισμένου ανήλικου. Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται ότι «συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός, ο οποίος το απόγευμα της 16ης-10-2023, έξω από Σχολικό Συγκρότημα, μαζί με 5 συνεργούς του, που επιτηρούσαν τον χώρο, χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο ανήλικο και του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο.

Κι ένα μαχαίρι

Συγκεκριμένα, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του την 12-12-2023 κατόπιν σχετικού εντάλματος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και αφού είχε ανεπιφύλακτα αναγνωρισθεί από τον ανήλικο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο και ένα μαχαίρι. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί όπλων». Τις ίδιες ώρες, έπεφτε στα χέρια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην Καλλιθέα, 20χρονος, μέλος συμμορίας, που στοχοποιούσε, ακινητοποιούσε και λήστευε με απειλή μαχαιριού νεαρά άτομα, στην ίδια περιοχή και  κυρίως, στη Νέα Σμύρνη.

Γροθιές και κλωτσιές κατά αστυνομικών

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, επισημαίνει η Αστυνομία,  ο 20χρονος, με γροθιές και λακτίσματα αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη του, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ν. Σμύρνης, όπου διαπιστώθηκε ότι με συνεργούς του που διέφυγαν και αναζητούνται, είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε βάρος νεαρών ατόμων. Ο 20χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ληστείες, κλοπή, βία κατά υπαλλήλων και απείθεια. «Ειδικότερα», επισημαίνει η Αστυνομία «κατόπιν κλήσης στο τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης για περιστατικό ληστείας με την απειλή μαχαιριού σε βάρος 19χρονου, σε δρόμο της Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 20χρονος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 20χρονος, με γροθιές και λακτίσματα αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη του, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ν. Σμύρνης, όπου ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών της ανωτέρω αξιόποινης πράξης».

Λήστευαν από Νοέμβριο

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, προσθέτει η ΕΛ.ΣΑΣ οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών στις περιοχές της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης. «Ειδικότερα», πληροφορεί « ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με μοτοσυκλέτες τις οποίες είχαν κλέψει νωρίτερα, με την απειλή μαχαιριού αφαιρούσαν από νεαρά άτομα χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα. Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 9 περιπτώσεις ληστειών» καταλήγει η Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα