Φόνος Ανδραβίδα: Είχε ξαναχτυπήσει το 2013 ο δράστης

«Το φώναζα με όλη τη δύναμή μου από το 2013. Αυτός, που όλοι αποκαλούν σήμερα μακελάρη της Ανδραβίδας, ο κύριος που εξολόθρευσε την τετραμελή οικογένεια, είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει κι εμένα με ενέδρα που είχε στήσει. Με πυροβόλησε επτά φορές. Όμως, η Αστυνομία δεν βρήκε στοιχεία, μου είπαν κι έτσι ο δρόμος ήταν ελεύθερος για το αποτρόπαιο έγκλημα». Μιλάει από καρδιάς στην Alphafreepress, ο κάτοικος και γείτονας του 60χρονου που ήδη προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του ανδρόγυνου και των παιδιών, ο κ. Σταύρος Γούργουρας. Ζητάει μέσω της Alphafreepress,

τώρα που απεδείχθη το ποιον, όπως λέει του δολοφόνου, να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Ήταν 30 Νοεμβρίου 2013», αφηγείται, ώρα 7 παρά 10 το πρωί. Ετοιμαζόμουν να πάω για κυνήγι. Πήρα το κυνηγετικό μου όπλο και ξεκίνησα. Με τον κύριο αυτόν είχα καυγάδες και μάλιστα και δικαστική διαμάχη για κάποια ακατανόητα πράγματα που έκανε σε βάρος μου. Έκανε φασαρίες ακόμη κι αν ένα κλαδί έπεφτε στην αυλή του.  Είχα καταλάβει ότι με παρακολουθούσε, δεν έγινε μόνο εκείνη την ημέρα. Περνούσε κάτω από το σπίτι μου και στις 6 το πρωί. Βέβαια δεν υποψιάστηκα ότι ο κύριος αυτός θα έκανε εγκληματική ενέργεια». «Εκείνο το πρωινό, είχε στήσει καρτέρι. Καθόταν, ντυμένος με στολή παραλλαγής και κουκούλα σε ένα γεφύρι, σε μια στροφή. Ξαφνικά ενώ περνούσα με προτεταμένο το όπλο μου ρίχνει δύο στη δεξιά πλευρά και έπεσα. Προσπάθησα να ξεφύγω. Άρχισε να με πυροβολεί πίσω στην πλάτη. Έχω αρκετές τρύπες πάνω μου. Ευτυχώς, μου είπαν οι γιατροί, στο νοσοκομείο, δεν πείραξε ζωτικό όργανο».

Το εφιαλτικό πρωινό

Θυμάται έντονα όλες τις λεπτομέρειες εκείνου του πρωινού κι ας πέρασαν κοντά οκτώ χρόνια. «Σηκώθηκα, δοκίμασα μέσα στα αίματα να γεμίσω την καραμπίνα. Άκουσα που έφευγε με ένα μηχανάκι».

Alphafreepress: Πώς συνέβησαν όλα αυτά και ο δράστης έμεινε ελεύθερος;

«Το φώναζα, το έλεγα στους αστυνομικούς. Τον αναγνώρισα από τα χείλη και τα μάτια. Κανείς άλλος δεν θα έκανε τέτοια ενέργεια σε βάρος μου. Με τον κύριο που πάγωσε την Ελλάδα είχα έρθει πολλές φορές σε προστριβές, για ψύλλου πηδήματα. Ήταν τέτοιος ο χαρακτήρας του, ο οποίος, όπως πληροφορηθήκαμε όλοι, για ασήμαντο χρηματικό ποσό δολοφόνησε τους ανθρώπους. Αυτό και μετα παιδιά, δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου».

Alphafreepress: Πώς ήταν η καθημερινότητα;

«Ας πούμε έβαζε φωτιά σε κάδους. Κάποια στιγμή, δύο σε μια εβδομάδα. Του φώναζα “Έβαλες φωτιά στους κάδιους, γιατί;”. Ένα χρόνο μετά την απόπειρα έβαλε φωτιά σε ένα καλαμιώνα. Ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο. Ακολούθησε δικαστική διένεξη».

Alphafreepress: Για ποιο λόγο;

«Είχε βάλει μια κάμερα η οποία χτυπούσε ακριβώς στη σκάλα του δικού μου σπιτιού. Προχώρησα στην καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Απο πού κι ως πού ήθελε αυτός και το αποφάσιζε να βλέπει τι κάνει στο σπί μας η δική μου οικογένεια. Ήρθε κάποιος αρμόδιος. Του είπε να την ξηλώσει. Δεν την ξήλωσε ο κύριος. Τίποτε δεν έγινε. Δεν μπορείτε να καταλάβετε την αγανάκτησή μου από αυτή την υπόθεση. Δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν ενδιαφέρθηκε κανένας».

Alphafreepress: Πώς νιώθετε τώρα μετά τη σύλληψη και προφυλάκισή του;

«Αρχίζω και γίνομαι άνθρωπος ξανά. Μετά την απόπειρα και για καιρό ήθελα να πάρω την οικογένεια και να σηκωθώ να φύγω. Τώρα θέλω να μείνω στον τόπο μου. Έχω μάθε ότι είχε δηλητηριάσει και σκυλιά, ότι είχε τραβήξει περίστροφο και σε άλλον συγχωριανό. Όλα για ασήμαντη αφορμή. Πήγαινε κι ερχόταν με το πιστόλι. Αν τον είχαν πιάσει τότε, δεν θα θρηνούσαμε σήμερα μια ολόκληρη οικογένεια. Είναι απαίτησή μου να ανοίξει ξανά ο φάκελος. Πρέπει να πληρώσει για όλα τα εγκλήματα. Περιμένω τον εισαγγελέα και την Αστυνομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα