Φωτιά Νέα Πέραμος τώρα: Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική. Εξαιτίας της πυρκαγιάς έκλεισε η Αθηνών – Κορίνθου και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλιά Εθνική Οδό. Λίγο μετά τις 12:30 η Αθηνών – Κορίνθου στα διόδια Ελευσίνας άνοιξε, ενώ η εικόνα από το μέτωπο είναι καλύτερη. Από την Πυροσβεστική έγινε εισήγηση για εκκένωση

της Άνω Βλυχάδας προς Μέγαρα διαμέσω της παλιάς εθνικής οδού. Μάλιστα το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στην #Άνω_Βλυχάδα εκκενώστε τώρα προς #Μέγαρα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/9lipugtsn0@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) August 5, 2022

«Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασικής έκταση στην περιοχή της Μάνδρας υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας και εκτροπή αυτών προς την παλαιά εθνική οδό», ανέφερε νωρίτερα η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε τρία χιλιόμετρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Στο μεταξύ, αναγκαστική προσθαλάσσωση έκανε πυροσβεστικό αεροσκάφος που επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο. Οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους, έχουν περισυλλέγει από ιδιώτη και στη συνέχεια από σκάφος του λιμενικού.

Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για πτώση δεν ισχύουν, ενώ οι χειριστές βγήκαν με βάρκα ιδιώτη στα Βασιλικά Σαλαμίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Πέραμος, Καλύτερη,fotia, peramos, kalyteri