Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: 44 άτομα απεγκλωβίστηκαν, στάχτες το κτίριο

Εικόνες-σοκ καταγράφονται μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε κτίριο στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Η κάμερα του ThessToday.gr αποτυπώνει τα σημάδια της καταστροφής μέσα από το κτίριο. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν στη μεγάλη φωτιά στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ

που έφτασαν στο σημείο πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη, ενώ περίπου 10 άτομα χρειάστηκαν οξυγόνο, καθώς ήταν κοντά στις έντονες αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από τις φλόγες.

Κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί της και φορώντας μάσκα, μια γυναίκα, από τους εγκλωβισμένους που έσωσαν οι πυροσβέστες, βγήκε από το φλεγόμενο κτίριο με δάκρυα στα μάτια και αποτυπωμένη την αγωνία και τις στιγμές πανικού που έζησε.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική, σε μια μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης και διάσωσης, προχώρησε στον απεγκλωβισμό 44 ανθρώπων που είχαν μείνει στο εσωτερικό του κτιρίου αφού ξέσπασε η φωτιά. Επτά από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Ανάμεσα στα άτομα που απεγκλωβίστηκαν είναι και 30 μαθητές που βρίσκονταν στο διπλανό φροντιστήριο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι δύο άνθρωποι που χρειάστηκε να διασωληνωθούν μεταφέρθηκαν στο «Παπανικολάου» με αναπνευστικά προβλήματα.

Μάνα βγήκε με το παιδί στην αγκαλιά από το φλεγόμενο κτίριο της πλατείας Αριστοτέλους

Κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί της και φορώντας μάσκα, μια γυναίκα από τους εγκλωβισμένους που έσωσαν οι πυροσβέστες, βγήκε από το φλεγόμενο κτίριο με δάκρυα στα μάτια και αποτυπωμένη την αγωνία και τις στιγμές πανικού που έζησε.

Εικόνες  καταστροφής

Όπως φαίνεται, το κτίριο είναι κατεστραμμένο καθώς παραδόθηκε στις φλόγες. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν στη μεγάλη φωτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα