Φρίντα Κάλο: Βρέθηκε σπάνια εγγραφή με τη φωνή της θρυλικής ζωγράφου

Φρίντα Κάλο: Μια εγγραφή μεγάλης ιστορικής αξίας με τη φωνή της διάσημης ζωγράφου Φρίντα Κάλο, πιστεύουν ότι βρήκαν συνεργάτες της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Μεξικού. Σύμφωνα με το site της μεξικανικής κυβέρνησης, εάν το εύρημα είναι όντως αυθεντικό, θα πρόκειται για τη μοναδική εγγραφή με τη φωνή της διάσημης Μεξικάνας ζωγράφου Φρίντα Κάλο. Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών, η εγγραφή αυτή έγινε το 1953 ή το 1954.

Ειδικότερα, πρόκειται για την πιλοτική παρουσίαση της ραδιοφωνικής εκπομπής El Bachiller,

που ήταν αφιερωμένη στον σύζυγο της Φρίντα Κάλο, τον ζωγράφο Ντιέγκο Ριβέρα. Η υπουργός Πολιτισμού του Μεξικού Αλεχάντρα Φραούστο δήλωσε ότι αν οι εμπειρογνώμονες επιβεβαιώσουν ότι αυτή είναι η φωνή της Φρίντα Κάλο, τότε θα είναι η μοναδική εγγραφή με την φωνή της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

Ποια ήταν η Φρίντα Κάλο

Η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο (6 Ιουλίου 1907 – 13 Ιουλίου 1954) ήταν Μεξικάνα ζωγράφος. Στη ζωγραφική της κυριαρχούν τα έντονα χρώματα. Το στυλ που χρησιμοποιεί φαίνεται επηρεασμένο από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό αλλά φαίνεται να έχει δεχτεί και επίδραση Ευρωπαϊκών ρευμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Ρεαλισμός, ο Συμβολισμός και ο Υπερρεαλισμός. Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος και η σεξουαλικότητά της. Είχε κομμουνιστικές πολιτικές πεποιθήσεις.

Το 1929 η Φρίντα Κάλο παντρεύτηκε το Μεξικάνο τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα, με τον οποίο μοιράζονταν τις ίδιες πολιτικές απόψεις.

Ο Ντιέγκο Ριβέρα δώρισε το 1957 το “Γαλάζιο Σπίτι” της στο Κογιοακάν (Coyoacán), στην Πόλη του Μεξικού, και λειτουργεί πλέον ως μουσείο.

Το 2010, η κυβέρνηση του Μεξικού, σε αναγνώριση της συνεισφοράς της Φρίντα Κάλο αλλά και του Ντιέγκο Ριβέρα απεικόνισε τα πρόσωπά τους στις δύο όψεις του χαρτονομίσματος των 500 πέσος, στην έκδοση για τον εορτασμό της 200ής επετείου της ανεξαρτητοποίησης της χώρας και της 100ής επετείου της Μεξικανικής Επανάστασης

Τη Μεξικάνα ζωγράφο υποδύθηκε στον κινηματογράφο η Σάλμα Χάγιεκ

Keywords
Τυχαία Θέματα