Γ. Σαμαράς: «Μόνο για τον ΟΦΗ θα γύριζα στην Ελλάδα»

Ο διεθνής άσος Γιώργος Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας πως δεν το παρακολουθεί, επειδή έχει χαθεί αγάπη για το ποδόσφαιρο και για τους παίκτες. Μιλώντας στη SUPER BALL, ο Σαμαράς τόνισε πως η Εθνική είναι διαφορετική περίπτωση, καθώς όλοι «νιώθουμε υπερήφανοι να παίζουμε σ' αυτήν».

Πιο συγκεκριμένα,

ο Σαμαράς δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το άλλο μήνα γίνομαι 28 χρονών. Είναι συνήθεια πια. Έχω συνηθίσει σ' αυτόν τον τρόπο ζωής και νιώθω περισσότερο Ευρωπαίος παρά Έλληνας στο ποδόσφαιρο. Για μένα το να γυρίσω στην Ελλάδα και να συμβιβαστώ με τις καταστάσεις είναι πισωγύρισμα.

»Από την περσινή χρονιά τα πράγματα κυλάνε πάρα πολύ όμορφα. Ίσως να ακούγομαι περισσότερο τώρα γιατί η Σέλτικ παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το σκωτσέζικο πρωτάθλημα δεν ακούγεται τόσο πολύ. Δεν έχει αλλάξει κάτι πάντως στο τρόπο παιχνιδιού μου. Είμαστε η ίδια ομάδα τρία χρόνια. Σε νεαρή ηλικία οι περισσότεροι παίκτες. Έχουμε αυτοπεποίθηση στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όταν ο τελικός απολογισμός από τα ματς με την Μπαρτσελόνα είναι 3-3 κερδίζεις αυτοπεποίθηση. Θα σεβαστούμε τη Γιουβέντους και με όπλο την έδρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό.

»Την τελευταία δεκαετία η Μπαρτσελόνα και ο Μέσι είναι από άλλον πλανήτη. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο με διαφορά. Θα συνεχίσει να παίρνει τις χρυσές μπάλες.

»Με τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε καμία επαφή. Στην Ελλάδα θα έπαιζα μόνο για τον ΟΦΗ. Σ' αυτήν την ομάδα μεγάλωσα μαζί με τον πατέρα μου. Στο ποδόσφαιρο είμαι λίγο ρομαντικός και σκέφτομαι έτσι. Έχω δεχθεί κάποιες προτάσεις από την Αγγλία. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να γυρίσω στην Αγγλία. Δεν βάζω τον εαυτό μου σε τέτοιες συζητήσεις. Θέλω να είμαι αφοσιωμένος στη Σέλτικ. Αν έρθει μία πρόταση σοβαρή, θα καθίσω να σκεφτώ ποια θα είναι η κατάλληλη προοπτική για μένα. Δεν κάνω όνειρα, έχω σταματήσει. Κοιτάω τα πράγματα όπως έρχονται. Είμαι στη Σέλτικ και έχω 1,5 χρόνο συμβόλαιο.

»Δεν παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα. Πολύ λίγο. Μ' ενοχλεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Μ' ενοχλούν όλα γιατί έχω διαφορετική νοοτροπία. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει χαθεί αγάπη για το ποδόσφαιρο και για τους παίκτες. Υπάρχει χάος που μ' αφήνει αδιάφορο. Μιλάω με φίλους μου και τους ρωτάω απλώς τι κάνουν και τίποτα παραπάνω. Δεν πάει πιο κάτω το πράγμα. Η Εθνική είναι διαφορετική περίπτωση. Την αγαπάμε όλοι. Νιώθουμε υπερήφανοι να παίζουμε σ' αυτήν. Σε πολλούς παίκτες αλλάζει το πρόσωπό τους όταν έρχονται στην Εθνική γιατί ξέρουν ότι έρχονται σε σταθερό περιβάλλον. Ξέρουν ότι θα μπούμε στο γήπεδο και θα δώσουμε το 100%".

Keywords
Τυχαία Θέματα