Γεροβασίλη κατά ΝΔ: Να απολογηθούν για το ότι η χώρα έφτασε ως εδώ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα υποστήριξε «Είμαστε σε άλλο δρόμο, η χώρα έχει ανάγκη από άλλη κυβέρνηση και όχι αυτές τις κυβερνήσεις που έφεραν τη χώρα ως εδώ. Θα πρέπει να απολογηθούν για όλο αυτό και να μην εμφανίζονται σαν να προέρχονται από παρθενογένεση, σαν να μην υπήρξαν σε αυτή τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ

και η κυβέρνηση μας, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι εδώ για να βγάλει τη χώρα στο τέλος του 2018 από την επιτροπεία και τα αδιέξοδα».

Ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου με τον οποίο διεξάγονται οι εκλογές στην Τοπικής Αυτοδιοίκηση η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι γίνεται διάλογος για το ζήτημα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι η θέσπιση της απλής αναλογικής.

Σε ότι αφορά στο συνέδριο της ΚΕΔΕ σημείωσε πως είναι «Σημαντικό, γιατί γίνεται σε μια σημαντική στιγμή για τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση… Σε μια στιγμή που ολοκληρώνοντας και τη β΄ αξιολόγηση είμαστε πραγματικά έτοιμοι να περάσουμε στις μεγάλες τομές. Έχουν γίνει πολλά βήματα, δεν θα περάσουμε τώρα εξαρχής. Θα περάσουμε μέσα στο 2017 στην ουσιαστική ανασυγκρότηση της διοίκησης κι αυτό ξέρετε δεν είναι γραφειοκρατικό. Είμαι ενάντια στη γραφειοκρατία. Όλες οι μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε με στόχο και το να γίνει το δημόσιο ένας παραγωγικός τομέας και να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, αλλά και να μειώσει δραστικά μέσα από απλοποιήσεις και το κόστος λειτουργίας της διοίκησης. Και να μην είμαστε, όπως παλιά, που μείωση του κόστους σήμαινε απολύσεις. Τομές που δεν έγιναν τα χρόνια της ευδαιμονίας, όπως ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, ψηφιακή υπογραφή με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτά είναι μεγάλα νούμερα, ξέρετε. Είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου πραγματικά να έχουμε αποτελέσματα» επεσήμανε η υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το άρθρο Γεροβασίλη κατά ΝΔ: Να απολογηθούν για το ότι η χώρα έφτασε ως εδώ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα